2014-07-03 16:57:42
Φωτογραφία για Aνακοινώθηκε το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αρχαίας Ολυμπίας 2014 - Πότε ξεκινά
Με την «Αντιγόνη» του Σοφοκλή, ανοίγει το φετινό πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αρχαίας Ολυμπίας, δίνοντας την ευκαιρία στους Ηλείους αλλά και τους επισκέπτες, να απολαύσουν μοναδικές θεατρικές και μουσικές παραστάσεις από σημαντικούς καλλιτέχνες.

Η «αυλαία» του Φεστιβάλ θα ανοίξει, όπως γράφει το σάιτ Patrisnews, την Παρασκευή 18 Ιουλίου 2014 με την «Αντιγόνη» με την Φωτεινή Φιλοσόφου στον κεντρικό ρόλο.

Ο Ιούλιος, περιλαμβάνει δυο σημαντικά ονόματα του Ελληνικού πενταγράμμου, τον Γιάννη Χαρούλη και τον συνθέτη και μαέστρο Σταύρο Ξαρχάκο, που θα τραγουδήσουν για το κοινό τη Δευτέρα 21 και την Παρασκευή 25 Ιουλίου 2014 αντίστοιχα.

Το Φεστιβάλ της Αρχαίας Ολυμπίας θα συνεχιστεί με τη συναυλία του Μάριου Φραγκούλη την Παρασκευή 1η Αυγούστου 2014 ενώ το Σάββατο 2 Αυγούστου θα παρουσιαστεί η θεατρική παράσταση «Ο Κατάδικός μου» των Ελένης Ράντου, Σάρας Γανωτή και Νίκου Σταυρακούδη.


Ο μεγάλος ερμηνευτής Γιάννης Πάριος επιστρέφει στην Ολυμπία, για μια μοναδική συναυλία, την Τετάρτη 6 Αυγούστου.

Το Φεστιβάλ, φέτος - όπως και πέρσι - θα φιλοξενήσει στο πρόγραμμα του και εκδηλώσεις με τοπικό ενδιαφέρον. Έτσι, την Πέμπτη 7 Αυγούστου θα παρουσιαστεί το βιβλίο του Νίκου Καρυώτη «Η ψυχή στην πέτρα», ενώ την Κυριακή 10 Αυγούστου, η Ορχήστρα «Τα χρώματα της Ήλιδας» θα παρουσιάσει ένα ξεχωριστό αφιέρωμα στο Δήμο Μούτση με τίτλο «Δε λες κουβέντα».

Ο Αύγουστος θα κλείσει με θεατρικές παραστάσεις. Την Πέμπτη 21 Αυγούστου θα παρουσιαστεί η παράσταση των Παπαθανασίου - Ρέππα «Μάντεψε ποιος θα πεθάνει απόψε» και την Κυριακή 24 την τιμητική τους θα έχουν τα παιδιά, με την παράσταση «Μίλα, μήλα μαγικά». Την Τετάρτη 27 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί μια ξεχωριστή θεατρική παράσταση από την Οργάνωση «Όναρ - μέσω τέχνης για το άρρωστο παιδί».

Η αυλαία του Φεστιβάλ θα πέσει την Πέμπτη 28 Αυγούστου με την παράσταση «Caveman» με τον Βλαδίμηρο Κυριακίδη στον πρωταγωνιστικό ρόλο.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Το FMC ενέκρινε την CKYHE
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Το FMC ενέκρινε την CKYHE
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ