2014-07-03 22:25:41
Φωτογραφία για ΑΝΥΠΟΜΟΝΕΙ ΓΙΑ ΤΟ... ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΟ ΣΚΟΥΦΑΚΙ Η ΑΣΗΜΑΚΗ!
Για να κατανοήσει κάποιος πόσο δύσκολη είναι η απόφαση που πήρε η Αλεξάνδρα Ασημάκη, να έρθει στον Ολυμπιακό, πρέπει να αναλογιστεί ότι από 6 χρονών κολυμπούσε στο Λαιμό, με τη Βουλιαγμένη.

Σχεδόν μία εικοσαετία δηλαδή, στην οποία μετέβη από την κολύμβηση στο πόλο- «κυρίως εξαιτίας της φίλης μου από το νηπιαγωγείο, Κέλυς Μπίσμπα, η οποία κάθε χρόνο μου έλεγε να πάω να παίξω πόλο και όταν το έκανα και έπιασα την μπάλα, έξι χρόνια μετά, κάτι μαγικό έγινε»... και έγινε η κορυφαία φουνταριστή στην Ελλάδα. Ανήκοντας, μάλιστα, στην enfant gate της θέσης στον κόσμο.

Η Ασημάκη θα συνεργαστεί με φιλενάδες της, την Αλκηστη Αβραμίδου και τη Φιλιώ Μανωλιουδάκη, αλλά και μερικά από τα πιο αυθεντικά ταλέντα του ελληνικού πόλο. «Όπως είναι η Μαργαρίτα και η Ελευθερία Πλευρίτου, αλλά και η Χρυσή, η οποία παραμένει ένα κορίτσι, παρά τις εικόνες που έχει», τόνισε η νεοαποκτηθείσα πολίστρια του Ολυμπιακού.


Όπως τόνισε σε συνέντευξή της στον "Γάυρο", μάλιστα, ανυπομονεί να ξεκινήσει η προετοιμασία και να φορέσει το ερυθρόλευκο σκουφάκι.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Περίμενες ότι θα πάρει τέτοια έκταση το ζήτημα της μεταγραφής σου στον Ολυμπιακό; Τα social media σχεδόν εξερράγησαν.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Όχι, όχι, σε καμία περίπτωση. Δεν το είχα σκεφτεί καν και η αλήθεια είναι ότι δεν το είχα συνηθίσει. Στην προκειμένη περίπτωση δέχθηκαν το πείραγμα των συμπαικτριών μου στην Εθνική, για το κασκόλ που φόρεσα. Στην πραγματικότητα, κάπως το ήξερα ότι θα πάω στα γραφεία του Ολυμπιακού και θα φοράω κασκόλ, αλλά το πείραγμα ήταν τέτοιο και ρώτησα τη Φιλιώ αν της έβαλαν κασκόλ όταν πήγε στον Ολυμπιακό. Και μου είπε ότι αυτό δεν το κάνουν σε όλες τις παίκτριες. Και για να είμαι ειλικρινής, ένιωσα τεράστια τιμή όταν το άκουσα. Ενιωσα πολύ όμορφα.

Ε: Τα κορίτσια του Ολυμπιακού, πάντως, πρέπει να πέταξαν τη σκούφια τους από τη χαρά τους.

Α: Η αλήθεια είναι ότι χάρηκαν πολύ. Το καταλάβαινα ότι χαιρόντουσαν και ότι ήθελαν να έρθω, αλλά ήταν διακριτικές και δεν ήθελαν να με επηρεάσουν. Μάλιστα, μόλις επικυρώθηκε ότι θα συνεχίσω στον Ολυμπιακό, άρχισαν να μου φωνάζουν συνθήματα.

Ε: Όπως;

Α: Ας πούμε, «Ασημάκη είσαι τρέλα με την κόκκινη φανέλα».

Ε: Και το είπες σε κάποια από αυτές ότι θα πας στον Ολυμπιακό;

Α: Ναι, πριν πέσει η υπογραφή τη Δευτέρα το είπα σε κάποιους πολύ κοντινούς ανθρώπους μου.

Ε: Σε συμπαίκτριές σου;

Α: Ναι, και σε συμπαίκτριές μου. Εχω μιλήσει με όλες τους και τις σέβομαι πάρα πολύ, τις προηγούμενες και τις μέλλουσες.

Ε: Τα κορίτσια της Βουλιαγμένης πώς το πήραν;

Α: Αυτό θέλω να πω. Τις σέβομαι όλες απεριόριστα. Εμαθα πάρα πολλά από αυτές και η σχέση μας είναι πάρα πολύ καλή. Και θα συνεχίσει να είναι πάρα πολύ καλή. Ημαστε μία οικογένεια, είμαστε μία οικογένεια και θα συνεχίσουμε να είμαστε. Αυτό ισχύει με τα κορίτσια του πόλο, διότι πέρα από Ολυμπιακό και Βουλιαγμένη υπάρχει η εθνική ομάδα. Εχουμε ζήσει όλες τόσο μεγάλες στιγμές και δεν πρόκειται να αλλάξει αυτό.

Ε: Η μεταγραφή σου στον Ολυμπιακό είναι ηχηρή και ίσως να μην έχει επαναληφθεί στην ιστορία του πόλο Γυναικών. Σου πήρε καιρό να το αποφασίσεις;

Α: Η αλήθεια είναι ότι στη Βουλιαγμένη είμαι μία ζωή. Μου πήρε αρκετό καιρό, διότι αγαπάω αυτόν τον σύλλογο και τη γειτονιά. Αλλά πήρα την απόφασή μου με πλήρη συνείδηση. Ο Ολυμπιακός με προσέγγισε με πολύ όμορφο τρόπο. Και αυτό ήταν πολύ σημαντικό για μένα.

Ε: Εκείνο το θέμα με τον κανονισμό που βγήκε ισχύει;

Α: Σε καμία περίπτωση. Εφυγα για την Αλκορκόν με μία υποσχετική, κατά κάποιον τρόπο, από τη Βουλιαγμένη. Ούτε καν υποσχετική, μία επιστολή από τη LEN. Ο κανονισμός αναφέρει χαρακτηριστικά ότι όταν φεύγεις με υποσχετική, αυτή δεν σπάει τη δεκαετία.

Ε: Πάντως, η Βουλιαγμένη σου έκανε πρόταση να παραμείνεις.

Α: Ναι. Από το τηλέφωνο. Ο Ολυμπιακός με προσέγγισε με πάρα πολύ όμορφο τρόπο. Μου έκανε επίσημη πρόταση πέντε μέρες μετά τη λήξη των τελικών, στα γραφεία, και ζήτησα χρόνο να απαντήσω και μετά ζήτησα επιπλέον χρόνο, επειδή δεν είχα μιλήσει ακόμα με τη Βουλιαγμένη. Με πίκρανε και με στενοχώρησε ότι έδωσα τόσο πολύ χρόνο στη Βουλιαγμένη και δεν κανόνισαν μία συνάντηση στα γραφεία.

Ε: Όπως γίνεται κατανοητό, η προσέγγιση έπαιξε μεγάλο ρόλο για σένα.

Α: Απολύτως. Η εμπιστοσύνη που με έκαναν να αισθανθώ σε ένα σύλλογο που ουσιαστικά δεν είχα δεσμούς πριν μαζί του, που δεν είχα παίξει πριν σε αυτόν, η πρέπουσα προσέγγιση και η ζεστασιά έπαιξαν πάρα πολύ σημαντικό ρόλο.

E: Οποτε αντιμετώπισες τον Ολυμπιακό στο παρελθόν, όλα τα χρόνια που σε θυμάμαι, επεδείκνυες πολύ σεβασμό για τον αντίπαλο, είτε στον Πειραιά είτε στη Βουλιαγμένη. Είναι γενικώς αθλητική αρχή ή υπήρχε από πάντα κάποια ιδιαιτερότητα με τον Ολυμπιακό;

Α: Είναι γενικώς αθλητική αρχή, διότι νομίζω ότι πρέπει να σέβεσαι άπαντες, αντίπαλους, συμπαίκτες και συνεργάτες. Σαφώς και σέβομαι τον Ολυμπιακό, το μέγεθός του. Είναι τεράστια ομάδα, η αξία της. Μόνο σεβασμό μπορεί να σου εμπνέει. Μόνο να τον υπολογίζεις πάρα πολύ μπορείς.

Ε: Με τον Χάρη μιλήσατε; Πώς είναι για σένα, πώς το έχεις σκεφτεί που εκτός από το ότι αλλάζεις περιβάλλον βρίσκεσαι σε μία ομάδα που είναι ξεκάθαρα του προπονητή, που έχει σκληρές προετοιμασίες.

Α: Ετσι πρέπει να είναι όλες οι ομάδες. Ο προπονητής είναι πάνω από όλα, είναι αρχηγός όλων, αυτός πρέπει να είναι που αποφασίζει τα πάντα, ο ηγέτης που πρέπει να δίνει το σήμα στους παίκτες του.

Ε: Είναι ένα σύμβολο. Συνεργαζόσουν με την Αλεξία (Καμμένου), η οποία έχει τη δική της σημασία για όλο το πόλο Γυναικών, τώρα θα έχεις τον Χάρη, που είναι ένα σύμβολο από τη μεριά του για το παιχνίδι, ως ο μακροβιότερος τεχνικός στον πάγκο μίας ομάδας.

Α: Είναι πολλά χρόνια, όντως. Αλλά δεν με φοβίζει η σκληρή δουλειά, ξέρω ότι ο Ολυμπιακός κάνει έντονες προετοιμασίες. Δεν φοβάμαι την πολλή και σκληρή προπόνηση, ούτε τη δουλειά. Ετσι πρέπει να είναι οι ομάδες, έτσι έρχονται τα μεγάλα αποτελέσματα.

Ε: Δεν υπάρχει άλλος τρόπος ε;

Α: Κανένας άλλος.

Ε: Οι γονείς σου τι σου είπαν;

Α: Ηταν χαρούμενοι και μου έδωσαν συγχαρητήρια.

Ε: Δεν σου είπαν κάτι πριν την απόφαση;

Α: Οι πολύ κοντινοί άνθρωποί μου ήθελαν να είναι κάτι που θα το αποφάσιζα εξ ολοκλήρου εγώ. Μου είπαν κάποιοι τη γνώμη τους, επειδή τους τη ζήτησα και χωρίς να θέλουν να με επηρεάσουν. Οι γονείς μου μού έδωσαν συγχαρητήρια και μου είπαν ότι πήρα τη σωστή απόφαση.

Ε: Στον Ολυμπιακό δεν υπάρχει η περίπτωση της αποτυχίας. Μπορεί εσύ και τα περισσότερα κορίτσια της Βουλιαγμένης να είστε πρωταθλήτριες, αλλά στον Ολυμπιακό, ακόμα και αν δεν υπάρχει κόσμος στην κερκίδα, η νίκη είναι μία κατάσταση αυτοματοποιημένη που σπανίως μπαίνει σε συζήτηση.

Α: Ετσι είναι, το μότο του είναι «θέλουμε να νικάμε σε όλα τα σπορ».

«ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ»

Στον ημιτελικό της Ευρωλίγκας με τη Μεντιτερανέα Ιμπέρια, η Ασημάκη έπαιξε ένα οκτάλεπτο. Αυτό την επηρέασε αρνητικά και δημιούργησε ένα μίνι ρήγμα. Την επόμενη μέρα η Βουλιαγμένη έχασε το τρόπαιο από τη Σαμπαντέλ, με τρόπο που δεν θέλει καν να τον θυμάται, αλλά το φυλάει των Ισπανίδων και αρχής γενομένης από τον τελικό του ευρωπαϊκού Σούπερ Καπ, θέλει να πάρει μία ρεβάνς.

Ε: Ο ημιτελικός της Ευρωλίγκας με την Ιμπέρια έπαιξε κάποιο ρόλο για να φύγεις;

Α: Συμβαίνει να «φας και πάγκο», που λέμε. Με είχε στενοχωρήσει, με είχε πικράνει που χρησιμοποιήθηκα τόσο λίγο. Προετοιμάζεσαι όλο τον χρόνο για να παίξεις αυτά τα δυνατά παιχνίδια. Τους τελικούς του πρωταθλήματος, που επίσης δεν ακούμπησα μπάλα, να είναι καλά ο Χάρης.

Ε: Την ακουμπούσες μόνο στην ελεγχόμενη κόντρα. Αυτό αρκούσε για να κάνεις ζημιά στον Ολυμπιακό.

Α: Την έπαιρνα σε άλλες περιπτώσεις και όχι σε εκείνες που πρέπει να την παίρνει ένας φουνταριστός. Ο Ολυμπιακός έπαιξε εξαιρετική άμυνα στους τελικούς. Προσπάθησα να βρω τρόπο να βοηθήσω, διότι κανονικά δεν περνούσε η μπάλα με τίποτα. Σε ό,τι αφορά το ματς με την Ιμπέρια, η αλήθεια είναι ότι έκανα μεγάλη εσωτερική διεργασία για να μπορέσω να παίξω στον τελικό. Ηταν ένα γεγονός ότι έπαιξα πολύ λίγο στον ημιτελικό και έκανα μεγάλη προσπάθεια για να μπορέσω να αποδώσω καλά στον τελικό. Αλλά αυτό σε φθείρει ψυχολογικά.

Ε: Το είχες ξεπεράσει ως τους τελικούς.

Α: Ετσι πρέπει να κάνει ένας αθλητής. Μπορεί να ήταν λάθος ή εκτίμηση της στιγμής. Πήγαμε άσχημα σε αυτό το Final 4.

Ε: Εντάξει, στον τελικό φθάσατε.

Α: Ναι, αλλά παίξαμε με μία ομάδα που ήταν επιπέδου Φιρέντσε, που έπαιξε ο Ολυμπιακός στον τελικό του LEN Trophy. Την μεγάλη νίκη του την έκανε με την Κίρισι, την οποία νίκησε αέρα και εμείς περάσαμε με την ψυχή στο στόμα. Η Σαμπαντέλ ήταν μία πολύ καλή ομάδα. Ισως καλύτερη από εμάς. Αλλά το σκορ ήταν πολύ μεγάλο και δεν δικαιολογείται.

Ε: Ο Ολυμπιακός θα παίξει με τη Σαμπαντέλ, κατά πάσα πιθανότητα, στον τελικό του Ευρωπαϊκού Σούπερ Καπ. Θα έχεις εκείνον τον τελικό στο μυαλό σου;

Α: Πλάκα κάνεις. Από τώρα τον έχω. Θα λυσσάξω. Και τώρα έχω τις Ισπανίδες στο μυαλό μου, για τη Βουδαπέστη.

Ε: Πώς το κατάφεραν αυτό οι Ισπανίδες; Να μπορούν να νικάνε. Η Σαμπαντέλ έχει πάρει τρεις Ευρωλίγκες τα τέσσερα τελευταία χρόνια και η εθνική Ισπανίας το ασημένιο ολυμπιακό μετάλλιο και το χρυσό στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Α: Νομίζω ότι πολύ μεγάλο ρόλο στις Γυναίκες παίζει η ψυχολογία. Αυτό συνέβη με τις Ισπανίδες και το σημείο-κλειδί πρέπει να ήταν το προολυμπιακό τουρνουά της Τεργέστης. Είδαμε τι συνέβη με τον Ολυμπιακό: κατέκτησε το LEN Trophy και είχε θαυμάσια ψυχολογία, αλλά σπουδαίο ρόλο έπαιξε και ο κόσμος του. Εκείνη η φιέστα, που έγινε όταν παίξαμε για τον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος. Επωφελούμασταν και εμείς, ως Βουλιαγμένη, που ήταν γεμάτο το κολυμβητήριο. Εννοείται ότι κάθε φορά που ένα κολυμβητήριο είναι γεμάτο, επωφελείται το παιχνίδι.

Ε: Πώς είναι, όμως, για σένα, που θα αλλάξεις τις συνήθειές σου;

Α: Δεν μπορώ να μένω στη Βουλιαγμένη πια, διότι η απόσταση είναι πολύ μεγάλη. Τα έχω σκεφτεί όλα. Από το κρύο ως και το πρόγραμμα προπονήσεων, το κολυμβητήριο. Μέχρι να αποφασίσω τα ανέλυα όλα αυτά. Τώρα τελείωσε, δεν κατεβάζω τους διακόπτες μεν, πάντα θα αγαπάω τη Βουλιαγμένη, αλλά ανυπομονώ να ξεκινήσει η σεζόν με τον Ολυμπιακό. Ανυπομονώ.

Ε: Ο Ολυμπιακός είναι μία ομάδα που έχει κατακτήσει ευρωπαϊκό τρόπαιο όπως η Βουλιαγμένη, στους Ανδρες και στις Γυναίκες, αλλά η διαφορά είναι ότι δεν έχει δικό του κολυμβητήριο.

Α: Δεν το είχα συνειδητοποιήσει μέχρι πρόσφατα. Αλλά μπορώ να πω ότι είμαι αισιόδοξη και ότι θα είμαι εδώ όταν κόψουμε την κορδέλα για το νέο κολυμβητήριο της ομάδας.
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ