2014-07-03 22:58:52
Φωτογραφία για Συνάντηση του Προέδρου του ΙΒΑΝ Δρ. Χαρίλαου Χαρίση με το Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ
Ο Πρόεδρος του Διεθνούς Συμβουλίου Ελεγκτών του ΝΑΤΟ (ΙΒΑΝ) Δρ. Χαρίλαος Χαρίσης συναντήθηκε σήμερα Πέμπτη (3 Ιουλίου) με το Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ Kύριο Anders Fogh Rasmussen.

Ο Δρ. Χαρίσης ενημέρωσε το Γενικό Γραμματέα για τα κύρια στοιχεία της Ετήσιας Έκθεσης Δραστηριοτήτων του ΙΒΑΝ, η οποία θα παρουσιαστεί στο Βορειοαντλαντικό Συμβούλιο στο προσεχές διάστημα.  Η Ετήσια Έκθεση δημοσιεύεται στο website του ΝΑΤΟ για πολλά χρόνια και αποτελεί σημαντική πηγή πληροφοριών για το κοινό σε όλο τον κόσμο.

Ο Γενικός Γραμματέας υπογράμμισε το σημαντικό ρόλο του ΙΒΑΝ στην παροχή προς τα έθνη μέλη των απαραίτητων διαβεβαιώσεων ότι η χρηματοοικονομική διαχείρηση του ΝΑΤΟ είναι ορθή. Επίσης, εξήρε την εξαιρετικά σημαντική πρόοδο που έγινε από τον ΙΒΑΝ για την αναδιοργάνωσή του και την ενδυναμωσή του τους τελευταίους δώδεκα μήνες.

Ο Γενικός Γραμματέας δήλωσε ότι προσμένει τη δημοσιοποίηση ακόμη περισσότερων εκθέσεων ελέγχου κάτι που θα υπογραμμίσει τη δέσμευση της Συμμαχίας για περισσότερη λογοδοσία, καλή χρηματοοικονομική διακυβέρνηση και διαφάνεια.

Ο ΙΒΑΝ είναι το ανεξάρτητο εξωτερικό ελεγκτικό σώμα του ΝΑΤΟ (Ελεγκτικό Συνέδριο του ΝΑΤΟ) και έχει την ευθύνη ελέγχου των λογαριασμών όλων των νομικών προσώπων του ΝΑΤΟ (ΝΑΤΟ bodies).
kranos
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ