2014-07-04 14:02:05
Φωτογραφία για Στα πρόθυρα λιμού το Νότιο Σουδάν
Το Νότιο Σουδάν κινδυνεύει να πληγεί από λιμό εντός των προσεχών εβδομάδων, εάν δεν οργανωθεί η... αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας μεγάλης κλίμακας, προειδοποιούν ανθρωπιστικές οργανώσεις.

«Εάν ο εμφύλιος πόλεμος στο Νότιο Σουδάν συνεχισθεί, και δεν αυξηθεί η βοήθεια, τότε είναι πιθανόν ότι μέχρι τον Αύγουστο, συγκεκριμένες περιοχές του Νοτίου Σουδάν θα πληγούν από λιμό», αναφέρεται σε ανακοίνωση της μη κυβερνητικής οργάνωσης Επιτροπή Άμεσης Αντιμετώπισης Καταστροφών της Μεγάλης Βρετανίας.

Χιλιάδες, πιθανόν και δεκάδες χιλιάδες, άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και περισσότεροι από 1,5 εκατομμύριο έχουν εκτοπισθεί από την έναρξη του πολέμου, στα μέσα του Δεκεμβρίου 2013, στο νεότερο κράτος του κόσμου.

Τα Ηνωμένα Εθνη δεν διαθέτουν προς το παρόν παρά το 40% των αναγκαίων πόρων για την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας: λείπουν περισσότερα από 760 εκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με τους ειδικούς του ΟΗΕ, η επισιτιστική κρίση στο Νότιο Σουδάν δεν οφείλεται τόσο στις κλιματολογικές συνθήκες, όσο στον εμφύλιο πόλεμο και στις συνέπειές του επί της αγροτικής παραγωγής. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ