2014-07-05 20:37:43
Φωτογραφία για Σλαβιάνσκ: Αποχώρησαν οι φιλορώσοι αντάρτες
Τη φυγή των φιλορώσων εξεγερμένων από το Σλαβιάνσκ επιβεβαίωσε σήμερα ο δήμαρχος της πόλης Βλαντίμιρ Παβλένκο, ο οποίος έχει διορισθεί από τους αντάρτες, διευκρινίζοντας πως οι ουκρανικές δυνάμεις δεν έχουν ακόμη εισέλθει σε αυτή.«Οι (αυτονομιστές φιλορώσοι) μαχητές έχουν φύγει. Ο ουκρανικός στρατός δεν είναι ακόμη στο Σλαβιάνσκ. Δεν υπάρχει πλέον εξουσία στην πόλη», δήλωσε ο Παβλένκο στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Οι ουκρανικές αρχές ανακοίνωσαν το πρωί ότι οι αντάρτες εγκατέλειψαν αυτή την πόλη - σύμβολο της φιλορωσικής αυτονομιστικής εξέγερσης στην ανατολική Ουκρανία, που εδώ και δύο μήνες αποτελεί θέατρο σφοδρών μαχών.

Στο Ντονέτσκ, ένα από τα φέουδα των φιλορώσων αυτονομιστών, ο «πρωθυπουργός»» Αλεξάντρ Μποροντάι παραδέχθηκε πως τα στρατεύματά του έχουν αποχωρήσει από το Σλαβιάνσκ.

«Εξαιτίας της συντριπτικής αριθμητικής υπεροχής του αντιπάλου, οι μαχητές μας αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις θέσεις τους», έγραψε ο Μποροντάι στον επίσημο ιστότοπο των εξεγερμένων του Ντονέτσκ.


Διαταγή Ποροσένκο να υψωθεί η ουκρανική σημαία

Εν τω μεταξύ, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο διέταξε σήμερα τον στρατό να υψώσει την ουκρανική σημαία στο Σλαβιάνσκ.

Ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του Ουκρανού προέδρου σημειώνει ότι ο νεοδιορισθείς επικεφαλής του γενικού επιτελείου ενόπλων δυνάμεων είχε αναφέρει στον Ποροσένκο πως αυτονομιστές αντάρτες επλήγησαν από πυρά όλμων ενώ προσπαθούσαν να σπάσουν τις γραμμές των κυβερνητικών δυνάμεων. Οι αυτονομιστές έχασαν ένα άρμα μάχης και άλλα τεθωρακισμένα οχήματα.

«Ο πρόεδρος έδωσε εντολή για την ανάρτηση της σημαίας της χώρας στο δημαρχείο του Σλαβιάνσκ», ένα από τα σημαντικότερα κτίρια στα οποία είχαν τη βάση τους οι αντάρτες, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της προεδρίας. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ