2014-07-05 22:43:09
Φωτογραφία για Φιλόδοξη μεταφορά της Οδύσσειας ετοιμάζει το Χόλιγουντ!
Μετά από «300» παλικάρια από τη Sparta να κονταροχτυπιούνται με Πέρσες στα στενά των Θερμοπυλών, τον Μπραντ Πιτ ως θεϊκό Αχιλλέα να πολιορκεί τα τείχη της Τροίας (χωρίς να έχει υπολογίσει τον Ορλάντο Μπλουμ) την Αντζελίνα ως μητέρα του Μ. Αλέξανδρου και τις πλείστες άλλες φανταστικές ή ιστορικές αναφορές στην ελληνική αρχαιότητα που έχει να επιδείξει το Χόλιγουντ, αλλά και η τηλεοπτική παραγωγή, ήλθε η στιγμή για μια μεγάλη, φιλόδοξη μεταφορά της Οδύσσειας του Ομήρου από τη Γουόρνερ, με την υπογραφή του σεναριογράφου του «The Killing», Τζέρεμι Ντόνερ και τη σκηνοθετική ματιά του Ρώσου πρωτοπόρου του 3D Φέντορ Μποντάρτσουκ.

Ο τελευταίος είναι ο δημιουργός του «Stalingrad» της μεγαλύτερης περσινής εμπορικής επιτυχίας στη Ρωσία, μιας ταινίας με κολοσσιαίο budget που προτάθηκε από τη χώρα για το ξενόγλωσσο Όσκαρ.

Η νέα Οδύσσεια θα είναι ασφαλώς επικής κλίμακας και η ανακοίνωση του στούντιο κάνει λόγο για την ιστορία του Οδυσσέα (μάλλον είμαστε αρκετά εξοικειωμένοι μαζί της) που μετά τον Τροϊκό πόλεμο προσπαθεί κόντρα σε όλες τις αντιξοότητες να επιστρέψει στην πατρίδα του την Ιθάκη, κοντά στη γυναίκα του και στο γιο του.


Στο ταξίδι του θα συναντήσει μυθικά τέρατα και αλλόκοτα πλάσματα, ενώ η ταινία θα παρακολουθεί και τις εξελίξεις πίσω στο νησί του, με τα προβλήματα που έχουν ανακύψει από την πολύχρονη απουσία του.

Η Γουόρνερ προσδοκεί να μετατρέψει αν όλα πάνε καλά την υπερπαραγωγή σε φραντσάιζ κι αν αποφασιστεί εξαρχής κάτι τέτοιο μάλλον δε θα δούμε από την πρώτη ταινία όλες τις ραψωδίες του έπους.

Όπως καταλαβαίνετε ανοίγει πεδίο δόξης λαμπρόν για σοβαρά ψηφιακά εφέ, αλλά και καστ πολλών αστέρων που θα αναδείξει την ταινία σε σπουδαίο κινηματογραφικό γεγονός.
Σινεμά
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ