2014-07-06 08:43:51
Φωτογραφία για Πάτρα: Ξεκινάει... σαφάρι για τις αποδείξεις – Οι εφοριακοί βγαίνουν από τα γραφεία τους
Οι καταγγελίες για μη χορήγηση αποδείξεων φθάνουν σωρηδόν στο Υπουργείο Οικονομικών και στην Οικονομική Αστυνομία καθώς το τηλεφωνικό της κέντρο (11012) δέχεται καθημερινά δεκάδες καταγγελίες. Ο έλεγχος όμως τις ώρες αιχμής, δηλαδή το βράδυ που όλα τα καταστήματα είναι γεμάτα κόσμο, είναι ελλιπής έως ανύπαρκτος όπως καταγγέλλουν οι εφοριακοί καθώς δεν υπάρχει το απαραίτητος μηχανισμός.

Το Υπουργείο Οικονομικών και το ΣΔΟΕ βλέποντας τα κενά που υπάρχουν στον έλεγχο, προχωρούν τώρα, αρχές Ιουλίου, στη δημιουργία έκτακτου μηχανισμού για τον έλεγχο των αποδείξεων και την πάταξη της φοροδιαφυγής. Σε πολλές περιοχές το Υπουργείο στρέφει την προσοχή του με μεταθέσεις ή αποσπάσεις υπαλλήλων στις υπηρεσίες των Δ.Ο.Υ..

Η νέα γενική γραμματέας εσόδων Αικατερίνη Σαββαΐδου βγάζει λοιπόν από τα γραφεία τους τους εφοριακούς και τους στέλνει εκεί όπου αποδεδειγμένα ανθεί η φοροδιαφυγή.

Έτσι, σύμφωνα με το MEGA, ενισχύονται οι εφορίες στην Πάτρα, τον Πύργο, την Κέρκυρα, την Σύρο, τη Ρόδο, τον Πολύγυρο, την Καβάλα, την Χαλκίδα, την Πρέβεζα, το Βόλο.

Οι επιχειρηματίες πάντως από την πλευρά τους ισχυρίζονται ότι ελάχιστοι κακοί επαγγελματίες αμαυρώνουν τον κλάδο και ότι στο σύνολο τους οι ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης και αναψυχής δίνουν κανονικά αποδείξεις.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ