2014-07-06 12:08:39
Φωτογραφία για Γ. ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ: «ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΝΑ ΥΠΑΚΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ»
Σε πολιτική ανυπακοή κάλεσε τους συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κατρούγκαλος.

Ο κ. Κατρούγκαλος, μιλώντας στην τηλεόραση του Σκάι, χαρακτήρισε «αντιλαϊκό και πλήρως αντισυνταγματικό μέτρο» την πολιτική επιστράτευση των συνδικαλιστών.«Οφείλουμε να υπακούουμε μόνο στους νόμους και το Σύνταγμα. Η κοινωνία έχει δικαίωμα να αντιστέκεται και το Σύνταγμα μας το ίδιο το αναγνωρίζει» υποστήριξε.Όπως ανέφερε, πολιτική επιστράτευση μπορεί να γίνει από μια κυβέρνηση μόνο σε ενδεχόμενο θεομηνίας ή κινδύνου της δημόσιας υγείας. «Ο κίνδυνος για τη δημόσια υγειά δεν μπορεί να γίνεται προληπτικά» πρόσθεσε.

«Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να παίζει με την οικονομία, τον τουρισμό με τη δημόσια υγεία, κανένας δεν έχει το δικαίωμα να απειλεί. Θα φτάναμε στο σημείο να κατεβούν οι διακόπτες από τους συνδκαλιστές» τόνισε από την πλευρά του, επίσης στον Σκάι, ο γραμματέας της Ν.Δ, Ανδρέας Παπαμιμίκος. «Πρέπει επιτέλους να μπει το μαχαίρι στον κόκαλο και η κυβέρνηση το βάζει
. Δεν θα αφήσουμε κανένα να δρα ανεξέλεγκτα» σημείωσε. «Οι συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ οφείλουν να σεβαστούν τις αποφάσεις των δικαστηρίων. Εμείς σεβόμαστε όλες τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης είτε μας συμφέρει είτε όχι». Τόνισε ότι πρόκειται για κοινοτική οδηγία, και ότι δίνοντας το 30% της ΔΕΗ ανοίγουμε τον ανταγωνισμό στην ενέργεια, αλλά με συγκεκριμένες υποχρεώσεις για τον επενδυτή.

«Ορισμένοι συνδικαλιστές θεωρούν τη ΔΕΗ τσιφλίκι τους» υποστήριξε το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Νάσος Αλευράς. «Η Ελλάδα βρίσκεται σε τουριστική περίοδο, καταστροφικό για τη χώρα να γίνουν διακοπές ρεύματος σε τουριστική περίοδο» είπε.

Ο Χρήστος Κατσώτης βουλευτής του ΚΚΕ, έκανε λόγο για «αντιδραστική, και αντιδημοκρατική πολιτική που υπηρετεί τα μονοπώλια και την κερδοφορία τους». «Έχουν δικαίωμα να αντιδρούν και να αγωνίζονται οι εργαζόμενοι και ο λαός» πρόσθεσε.

Την περαιτέρω στάση της καθορίζει η ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ

Τη στάση που θα τηρήσει στο εξής καθορίζει σήμερα η ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ, η οποία έχει ήδη από χθες διαμηνύσει ότι ο αγώνας της θα συνεχιστεί.  Το διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας αναμένεται να συνεδριάσει εντός της ημέρας, προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις για τις κινήσεις της μετά την επίδοση των φύλλων πορείας στους απεργούς. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν ήδη επιταχθεί εγκαταστάσεις της επιχείρησης.

Η Εκτελεστική Επιτροπή που συνεδρίασε χθες δεν υιοθέτησε ακραίες εισηγήσεις, να σκίσουν οι εργαζόμενοι τα φύλλα πορείας, η επίδοση των οποίων αναμένεται να ολοκληρωθεί σήμερα.

Ωστόσο, ο Νίκος Φωτόπουλος, πρώην πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ, εκ των εισηγητών της σχετικής πρότασης, δήλωσε δημόσια ότι θα σκίσει το δικό του φύλλο, προκαλώντας τον Πρωθυπουργό να τον απολύσει.

«Σε καμία περίπτωση δεν θα προτρέψω τους εργαζόμενους να παρανομήσουν» επισημαίνει στον αντίποδα με δηλώσεις του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο κ. Γ. Αδαμίδης, πρόεδρος του Σωματείου «Σπάρτακος», που είναι το μεγαλύτερο Σωματείο της ΓΕΝΟΠ και εκπροσωπεί κυρίως τους εργαζόμενους στο ενεργειακό κέντρο της Δ. Μακεδονίας. Ο ίδιος θεωρεί ότι οι προτροπές προς τους εργαζόμενους να αγνοήσουν ή να σκίσουν τα φύλλα επίταξης έχουν μόνο πολιτικό και όχι ουσιαστικό νόημα.

Εξάλλου, όπως διευκρινίσθηκε, δεν απαιτείται απόφαση του Δ.Σ. για αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων καθώς μετά την απόφαση του Δικαστηρίου που έκρινε παράνομες τις επαναλαμβανόμενες 48ωρες που είχαν προκηρυχθεί αρχικά, η ΓΕΝΟΠ αποφάσισε μία 48ωρη που λήγει απόψε. 

Τέλος, ούτε σήμερα αναμένεται να υπάρξουν περικοπές στην ηλεκτροδότηση καθώς η ζήτηση είναι χαμηλή και οι καιρικές συνθήκες ευνοϊκές. Η αιχμή της ζήτησης προβλέπεται να κυμανθεί το βράδυ στα 6500 μεγαβάτ.

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ