2014-07-07 10:21:17
Φωτογραφία για Rolex ή Omega; Σάλος στο διαδίκτυο με το ρολόι του χαλίφη των τζιχαντιστών [photo]
Ο αυτοαποκαλούμενος «χαλίφης» Αμπού Μπακρ Αλ-Μπαγκντάντ, αρχηγός των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτου στο Ιράκ, εμφανίσθηκε για πρώτη φορά σε βίντεο που αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο και κάλεσε όλους τους μουσουλμάνους να τον «υπακούν».

Όπως μεταδίδει το "protothema" ο τζιχαντιστής ηγέτης βιντεοσκόπησε την έκκληση που είχε απευθύνει την Παρασκευή στη Μοσούλη, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Ιράκ, την οποία κατέκτησαν οι μαχητές του κατά την επίθεση που εξαπέλυσαν στις 9 Ιουνίου.

Φορώντας ένα μαύρο φόρεμα και τουρμπάνι, σε μια προσπάθεια να προκαλέσει τις μνήμες των τελευταίων Χαλίφηδων από τη Βαγδάτη, ο τζιχαντιστής ηγέτης έσπασε την παράδοση καθώς εμφανίστηκε με ένα πανάκριβο ρολόι γνωστού επώνυμου οίκου ρολογιών πολυτελείας, πιθανότατα Rolex ή Omega.

Η επιλογή του αξεσουάρ, που πιστεύεται ότι είναι είτε ένα Rolex, Sekonda ή ένα Omega Seamaster αξίας 3.500 λιρών, θεωρήθηκε ως αταίριαστο με το περιεχόμενο της αμφιλεγόμενης ομιλίας του.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Telegraph» ο ίδιος είπε πως υπό την καθοδήγηση του ισλαμικού κράτους ο μουσουλμανικός κόσμος θα επιστρέψει στην «αξιοπρέπεια, τα δικαιώματα και την ηγεσία».

«Είμαι ο wali (αρχηγός), ο ηγέτης σας, αν και δεν είμαι καλύτερος από εσάς, οπότε αν δείτε ότι έχω δίκιο, βοηθήστε με» πρόσθεσε.

«Αν δείτε ότι κάνω λάθος, να με συμβουλεύσετε και να με επαναφέρετε στο σωστό δρόμο και υπακούστε με όσο εγώ υπακούω το Θεό μέσα σας». Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ