2014-07-07 22:12:20
Φωτογραφία για Καστελόριζο: Και ο Σαμαράς στο πάρτι του δισεκατομμυριούχου
Σε μια ονειρεμένη έπαυλη δίπλα στο κύμα, παρουσία δεκάδων προσωπικοτήτων διεθνούς εμβέλειας, με άφθονα παραδοσιακά φαγητά, μουσική και χορό μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής πραγματοποιήθηκε το φαντασμαγορικό πάρτι γενεθλίων του 60χρονου ομογενούς δισεκατομμυριούχου Αντριου Λιβέρη, συμβούλου του προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα σε θέματα εξωτερικού εμπορίου.

Οι περίπου 100 υψηλοί προσκεκλημένοι του ελληνικής καταγωγής πανίσχυρου επιχειρηματία, μεταξύ των οποίων ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με τη σύζυγό του Γεωργία, ο γενικός διευθυντής της Coca-Cola, ο διευθύνων σύμβουλος της ΙΒΜ αλλά και δεκάδες πολυεκατομμυριούχοι επιχειρηματίες από την Αμερική, το Μεξικό, την Αργεντινή, την Ευρώπη και φυσικά την Ελλάδα, κατέφθασαν στο ακριτικό Καστελόριζο την Παρασκευή και κατέκλυσαν το γραφικό λιμάνι του νησιού με πολυτελή γιοτ και θαλαμηγούς.

Δείπνο στο λιμάνι

Το βράδυ της ίδιας μέρας ο Καστελοριζιός δισεκατομμυριούχος παρέθεσε δείπνο στους καλεσμένους του στο κεντρικό λιμάνι και τους καλωσόρισε στο νησί των γονιών του
. Αναφέρθηκε στην πορεία της ζωής και της καριέρας του, κάνοντας αναδρομή στα πρώτα δύσκολα χρόνια, όταν άρχισε να εργάζεται ως χημικός μηχανικός στην Αυστραλία, μέχρι σήμερα που ζει στο Μίντλαντ του Μίσιγκαν μαζί με τη σύζυγό του Paula και τα τρία παιδιά τους. Μάλιστα, μαζί του βρισκόταν ο ιερωμένος Αντρέας από το Μίσιγκαν των ΗΠΑ, ο οποίος πριν από το δείπνο έδωσε την ευχή του στους παρευρισκομένους.

Η μεγάλη εορταστική εκδήλωση για τα γενέθλια του Αντριου Λιβέρη πραγματοποιήθηκε στο παραθαλάσσιο κτήμα του Ελληνοαυστραλού συγγενούς του Νικόλαου Μύταρη, που είχε διαμορφωθεί και διακοσμηθεί ανάλογα προκειμένου να φιλοξενήσει τους υψηλούς προσκεκλημένους. Από νωρίς το πρωί του Σαββάτου ο χώρος της δεξίωσης φυλασσόταν διακριτικά από δεκάδες υπαλλήλους εταιρίας security, ενώ οι πρώτοι καλεσμένοι άρχισαν να καταφθάνουν γύρω στις 9.00 το βράδυ.

Το πλούσιο μενού περιλάμβανε παραδοσιακά πιάτα με βάση το κρέας, κατσίκια στη σούβλα, μαγειρευτά και πολλές μεσογειακές σαλάτες, ενώ το γλέντι με άφθονα ποτά, μουσική και χορό κράτησε ως τις 4.00 τα ξημερώματα της Κυριακής. Χαμογελαστός, προσιτός και φανερά ευδιάθετος, ο ομογενής κροίσος έσβησε τα κεράκια της τούρτας του, που ήταν στολισμένη με ένα ζαχαρωτό κλαδί ελιάς και τον αριθμό 60 σχηματισμένο με χρυσούς χαρακτήρες, συνομίλησε με όλους τους καλεσμένους και απέδειξε πως διαθέτει άριστες χορευτικές ικανότητες, αφού δεν δίστασε να χορέψει με δύο ντάμες ταυτόχρονα!

«Δεν έχει γιατρό το νησί; Στείλτε αμέσως»

Ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Γεωργία έφτασε στο Καστελόριζο το πρωί του Σαββάτου με αεροπλάνο της γραμμής. Στο αεροδρόμιο τον υποδέχτηκε ο αντιπεριφερειάρχης και νέος δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος, καθώς και ο δήμαρχος Καστελόριζου Γιώργος Αχλαδιώτης και η στρατιωτική Αρχή του νησιού.

Το πρωθυπουργικό ζεύγος στη συνέχεια μετέβη στο ξενοδοχείο «Μεγίστη», όπου πριν από το μεσημέρι έκανε μπροστά στην παραλία του ξενοδοχείου το πρώτο θαλάσσιο μπάνιο του για το 2014.

Το απόγευμα ο πρωθυπουργός έκανε βόλτα στην προκυμαία του νησιού, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Γεωργία, τον εφοπλιστή Λιβέρη και τον νέο δήμαρχο Ρόδου.

Κάποια στιγμή βρέθηκαν μπροστά στην καφετέρια Μελτέμι του Νίκου Μαγιάφη, όπου μια μεγάλη παρέα νεαρών έβλεπε Μουντιάλ.

Ο κ. Σαμαράς σταμάτησε και τους χαιρέτησε. Οι νέοι αιφνιδιάστηκαν ευχάριστα και κάλεσαν τον πρωθυπουργό να καθίσει μαζί τους. Ο Αντώνης Σαμαράς αποδέχθηκε την πρόσκληση και είχε μαζί τους ολιγόλεπτη κουβέντα.

Τηλεφώνησε

Οι νέοι τού είπαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στο νησί και ο πρωθυπουργός τούς άκουσε με ενδιαφέρον. Μετά τη βόλτα στην προκυμαία επιβιβάστηκε στη βάρκα του καπετάν Αντώνη Πατινιώτη και πέρασε στην απέναντι ακτή όπου βρίσκεται το ξενοδοχείο του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός επικοινώνησε τηλεφωνικά με τους υπουργούς Υγείας, Εσωτερικών και Γεωργίας και χαρακτηριστικά τους είπε: «Από τη Δευτέρα θέλω να δρομολογηθούν λύσεις για τοποθέτηση μόνιμου γιατρού στο Καστελόριζο κι επισκευή της λιμνοδεξαμενής ώστε να λυθεί ριζικά το πρόβλημα ύδρευσης του νησιού». Ο κ. Σαμαράς είχε ενημερωθεί για τα συγκεκριμένα προβλήματα από τον νέο δήμαρχο του νησιού.

Ο πρωθυπουργός αναχώρησε από το Καστελόριζο με το αεροπλάνο της γραμμής το πρωί της Κυριακής και μέσω Ρόδου έφτασε στην Αθήνα αργά το μεσημέρι.

Πηγή: Espressonews
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ