2014-07-08 02:51:04
Φωτογραφία για Η ΕΟΔ παρούσα για τρίτη χρονιά στον υπερμαραθώνιο Olympus Mythical Trail
Τον πιο απαιτητικό μαραθώνιο που πραγματοποιήθηκε για μια ακόμα χρόνια στον Όλυμπο, τον 3ο Olympus Mythical Trail των 100 χλμ, κάλυψε για άλλη μια χρονιά η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης με 76 μέλη διασώστες της Κεντρικής Διοίκησης.

Οι αθλητές που πήραν μέρος στον Olympus Mythical Trail διένυσαν φέτος επιπλέον 4  χιλιόμετρα με αφετηρία και τερματισμό της διαδρομής το Λάκκο του Ενιπέα, στο Λιτόχωρο, στους πρόποδες του Ολύμπου. Ο αγώνας ξεκίνησε τα μεσάνυχτα της Παρασκευής και ολοκληρώθηκε στις 06.00 το πρωί της Κυριακής και πήραν μέρος 92 τολμηροί αθλητές, εκ των οποίων τρεις γυναίκες. Από τους 92 μαραθωνοδρόμους κατάφεραν να τερματίσουν οι 63, με πρώτο τον αθλητή Marius Vasilache από την Ρουμανία, ο οποίος έτρεξε τα 104 χιλιόμετρα στον απίστευτο χρόνο των 15.35 ωρών, δεύτερους τους Μαυρίκιο Χρήστο, Πετρόπουλο Νικόλαο και Καλογερόπουλο Αθανάσιο που τερμάτισαν αγκαλιασμένοι σε 16.40 και τρίτο τον Prokopenko Oleksii από την Ουκρανία με χρόνο 18.33.


Τα μέλη της Ελληνική Ομάδα Διάσωσης ακροβολίστηκαν στους 19 σταθμούς του αγώνα, αλλά και σε διάφορα σημεία της διαδρομής, παρέχοντας Πρώτες Βοήθειες σε όσους αθλητές αντιμετώπισαν προβλήματα, ενώ το κινητό κέντρο επιχειρήσεων της ΕΟΔ «Ερμής» βρισκόταν δίπλα στο σημείο της έναρξης και τερματισμού του αγώνα, υποστηρίζοντας τηλεπικοινωνιακά τον μαραθώνιο. Τα μέλη της ΕΟΔ που στελέχωσαν το κέντρο επιχειρήσεων ανέλαβαν τον συντονισμό των διασωστικών συνεργείων, την υποστήριξη της γραμματείας του αγώνα, όπως επίσης και τη διαβίβαση των χρόνων κάθε αθλητή.

Αρκετοί ήταν οι αθλητές που αντιμετώπισαν προβλήματα στη διάρκεια του αγώνα και χρειάστηκαν την παροχή βοήθειας των μελών της ΕΟΔ. Κάποιοι απ’ αυτούς τραυματίστηκαν και εγκατέλειψαν σε σταθμούς, άλλοι αντιμετώπισαν συμπτώματα υποθερμίας και έφτασαν μέχρι το Λιτόχωρο με τη συνοδεία των διασωστών, ενώ αρκετοί ήταν αυτοί που λόγω της υπερπροσπάθειας έφταναν σε σταθμούς και εγκατέλειπαν τον αγώνα.

Σύμμαχος των αθλητών, ωστόσο, ήταν ο καιρός, που ήταν πολύ καλός σε όλη τη διάρκεια του υπερμαραθωνίου.

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης θα ήθελε να ευχαριστήσει τον τεχνικό υπεύθυνο του Olympus Mythical Trail 100, Λάζαρο Ρήγο, για την εμπιστοσύνη και την άριστη συνεργασία και να συγχαρεί όλους τους αθλητές που συμμετείχαν στον αγώνα. Εκτός από την ψυχική και σωματική τους αντοχή, αυτό που τους έκανε να ξεχωρίσουν ήταν το ήθος και ευγένειά τους. Συγχαρητήρια σε όλους!
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ