2014-07-08 11:56:51
Φωτογραφία για Παραλία Καλόγριας: Όταν πέφτει ο ήλιος τα κουνούπια γαζώνουν
Αμμουδιά όσο φθάνει το μάτι, αμμοθίνες και αμμόλοφοι, πελώριες κουκουναριές και πιο πίσω ένας πλούσιος υδροβιότοπος, λιμνοθάλασσες, βάλτοι και ανοιχτές εκτάσεις ρηχών νερών. Διερχόμενοι ερωδιοί, γλαρόνια, μόνιμοι κάτοικοι μπούφοι, βουτηχτάρια, αλκυόνες και πάμπολλα άλλα πουλάκια που βρίσκουν τους υγροτόπους ιδανικούς για την αναπαραγωγή τους. Ολα αυτά, απολαυστικά. Βάλτοι ωστόσο ίσον.. κουνούπια. Πολλά και μολυσμένα κουνούπια που αν σε τσιμπήσουν, "παντρεύεσαι" τεράστια σημάδια και φαγούρα για σχεδόν μια εβδομάδα! Πάρτε τα μέτρα σας..

Ατελείωτα μπάνια στην υπέροχη παραλία, αλλά μόλις ο ήλιος αρχίσει να πέφτει -γύρω στις 20.00 και κάτι, θεόρατα κουνούπια ορμάνε στους ξεχασμένους, ρομαντικούς λουόμενους. Οταν ο ήλιος κρύβεται πίσω από το λόφο μάλλον είναι ώρα να φεύγετε.

Καλόγρια. Μαγική παραλία, νέα beach bar (από φέτος, το καλοκαίρι του 2014), ελάχιστη χρέωση για ξαπλώστρες επι της ουσίας, ο καφές σας, ωστόσο υπάρχει ενα μείον…. Και είναι πολύ μείον… σύμφωνα και με σχολιαστή του tripadvisor το οποίο διαβάζουν χιλιάδες ανα τον κόσμο.

Από την ώρα που πέφτει ο ήλιος είναι αδύνατον να κυκλοφορήσεις στους εξωτερικούς χώρους…. Σμήνη κουνουπιών βασανίζουν τους πάντες, η μυρωδιά της σιτρονέλας διάχυτη παντού και ο ήχος από τους επισκέπτες που αυτόχτυπιούνται συνεχής Η εξήγηση που δόθηκε: Ο Βιότοπος δεν επιτρέπει τη χρήση ζιζανιοκτόνων…

Γιάννης Πομώνης-thebest
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ