2014-07-08 12:38:02
Φωτογραφία για Ακίνητα: Γιατί... ΔΕΝ έρχονται οι πλούσιοι ξένοι!
του Φώτη Κόλλια

Πού οφείλεται η αποτυχία του πολυδιαφημισμένου ελληνικού προγράμματος "Χρυσή Βίζα" για τους ξένους που θα αγοράσουν ακίνητα. Οι διαφορές με την Πορτογαλία, που περιμένει φέτος επενδύσεις €1 δισ. και φοβάται «φούσκα» στις τιμές.

Στην Ελλάδα πανηγυρίζουμε για την κυρία από την Κίνα που αγόρασε κατοικία στην Ανθούσα. Στην Πορτογαλία ανησυχούν μήπως οι μαζικές αγορές ακινήτων από ξένους μέσω του προγράμματος «Χρυσή Βίζα», που προσφέρει πενταετή άδεια παραμονής, φουσκώσει τις τιμές. Η κυβέρνηση της Πορτογαλίας προβλέπει, μάλιστα, πως μέχρι το τέλος του χρόνου οι συναλλαγές μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος για ξένους υπηκόους που αγοράζουν ακίνητα στη χώρα θα φτάσουν το 1 δισεκατομμύριο ευρώ. 

Μάλιστα, ενώ στην Ελλάδα εξασφαλίζεις πενταετή άδεια παραμονής με αγορά ακινήτου τουλάχιστον 250.000 ευρώ, το πορτογαλικό πρόγραμμα καλπάζει και το όριο είναι διπλάσιο, στα 500.000 ευρώ.


Το υπουργείο Ανάπτυξης στην Αθήνα έχει σταματήσει εδώ και μήνες να δίνει στοιχεία για το πολυδιαφημισμένο ελληνικό πρόγραμμα «Χρυσή Βίζα», μέσω του οποίου προσφέρεται πενταετής άδεια παραμονής σε κατοίκους ξένων χωρών που θα επενδύσουν στην αγορά ακινήτου στη χώρα μας. Αντίθετα, οι Πορτογάλοι δηλώνουν πως η φετινή χρονιά θα είναι η καλύτερη από το 2008 για την αγορά κατοικίας. Όσο εμείς περιμένουμε τους Κινέζους να αγοράσουν τεσσάρι στα Μεσόγεια, στη Λισαβόνα πυκνώνουν οι φωνές για τον κίνδυνο φούσκας στις κατοικίες λόγω των ξένων επενδυτών.

Για περισσότερα Euro2Day
InfoGnomon
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΘΡΥΛΕ ΕΧΕΙΣ ΜΕΛΛΟΝ!
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΘΡΥΛΕ ΕΧΕΙΣ ΜΕΛΛΟΝ!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ