2014-07-09 08:35:31
Φωτογραφία για Στα δικαστήρια σέρνει σήμερα τους συνδικαλιστές της ΑΔΕΔΥ ο Μητσοτάκης για το αντάρτικο στην αξιολόγηση
Στα άκρα οδηγείται η σύγκρουση μεταξύ κυβέρνησης και συνδικαλιστών στο Δημόσιο για την αξιολόγηση.

Το ελληνικό δημόσιο, εκπροσωπούμενο από τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη, κατέθεσε αγωγή κατά της ΑΔΕΔΥ για την αποχή διαρκείας που έχει προκηρύξει με την οποία έχει παγώσει η ετήσια βαθμολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων.

Η αγωγή του ελληνικού δημοσίου, που ζητά να χαρακτηριστείπαράνομη και καταχρηστική η αποχή των δημοσίων υπαλλήλων για την αξιολόγηση, θα εκδικαστεί σήμερα στα ελληνικά δικαστήρια.

Ειδικότερα, το Δημόσιο –που εκπροσωπείται από τους υπουργούς Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης- αιτείται :

-να διαταχθεί η διακοπή της εν λόγω απεργίας και η απαγόρευση συνέχισής της στο μέλλον, αλλά και να απαγορευθεί η επανάληψή της με την ίδια μορφή για την ικανοποίηση των ίδιων ή παρομοίων αιτημάτων.

-να κηρυχθεί η εκδοθησομένη απόφαση προσωρινώς εκτελεστή.


Το σκεπτικό της αγωγής

Σύμφωνα με το σκεπτικό της αγωγής, «η απεργία – αποχή είναι παράνομη, καθώς κηρύχθηκε από αναρμόδιο όργανο, δηλαδή την Εκτελεστική Επιτροπή και όχι τη Γενική Συνέλευση (Συνέδριο), όπως απαιτεί ο νόμος, δεν υπήρξε έγγραφη γνωστοποίηση των εργασιακών αιτημάτων και δεν τηρήθηκε ο δημόσιος διάλογος».

Βάσει της αγωγής ο καταχραστικός χαρακτήρας της απεργίας συνίσταται «στην άρνηση εφαρμογής από το σύνολο των απεργούντων δημοσίων υπαλλήλων ενός ψηφισμένου νόμου του κράτους, που άπτεται της οργάνωσης της δημόσιας διοίκησης, με απώτερο σκοπό τον εξαναγκασμό της νομοθετικής εξουσίας να τον τροποποιήσει».

«Πρόκειται δηλαδή για μία πολιτική απεργία διαμαρτυρίας, η οποία όμως για να είναι νόμιμη θα πρέπει να είναι περιορισμένης χρονικής διάρκειας και όχι διαρκείας, όπως εν προκειμένω», συμπληρώνεται

Απεργία, συλλαλητήριο

Από την πλευρά της η ΑΔΕΔΥ έχει προγραμματίσει για σήμερα απεργιακή κινητοποίηση αντιδρώντας στην αξιολόγηση, τις διαθεσιμότητες/ απολύσεις, τις νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, καθώς και στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ.

Η ΑΔΕΔΥ προγραμματίζει συλλαλητήριο στις 11:00 στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Αντάρτικο

Η ΑΔΕΔΥ, σε ανακοίνωσή της επιβεβαιώνει το αντάρτικο, επισημαίνοντας ότι η από τη στιγμή που κυβέρνηση εντείνει τις επιθέσεις της εναντίον των εργαζομένων η απάντηση που θα λάβει θα πρέπει να είναι καθολική.

«Κανείς δεν θα συμμετέχει στη διαδικασία αξιολόγησης –απόλυσης χιλιάδων συναδέλφων μας. Κανείς συνάδελφος δεν θα «εξαργυρώσει» οποιαδήποτε υπηρεσιακή θέση βάζοντας την υπογραφή του για την απόλυση συναδέλφων του. Δεν θα επιτρέψουμε να επιβληθεί ο κανιβαλισμός που η κυβέρνηση θέλει να προωθήσει στις Δημόσιες Υπηρεσίες. Συνένοχους στο έγκλημα δεν θα μας έχουν», τονίζεται. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ