2014-07-09 09:50:56
Φωτογραφία για ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΟ ΚΕΝΟ, ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ & ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟ ΜΕΝΟΥ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑΣ
Το δημοσιονομικό κενό που δημιουργούν οι δικαστικές αποφάσεις για τα ειδικά μισθολόγια, τα μη εξυπηρετούμενων δάνεια, οι αλλαγές στο ασφαλιστικό, οι ομαδικές απολύσεις και η αναδιάρθρωση του δημόσιου τομέα θα βρεθούν στο επίκεντρο της αυριανής συνάντησης του υπουργού Οικονομικών κ. Γκίκα Χαρδούβελη με τους επικεφαλής της τρόικας Πολ Τόμσεν (ΔΝΤ), Κλάους Μαζούχ (ΕΚΤ) και τον Ντέκλαν Κοστέλο, τον εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που αντικατέστησε τον Ματίας Μορς.

Στην επίσκεψη της τρόικας που αναμένεται να διαρκέσει έως τις 18 Ιουλίου θα τεθούν όλα τα ζητήματα που άπτονται τους ελληνικούς προγράμματος, από την εκκρεμούσα δέσμη των προαπαιτούμενων μέτρων έως και οι υποχρεώσεις που έχει αναλάβει η χώρα με το επικαιροποιημένο Μνημόνιο και αφορούν συγκεκριμένες δράσεις που πρέπει να αναληφθούν έως το Δεκέμβριο 2014.

Επίσημα η πέμπτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος θα ξεκινήσει όταν υλοποιηθούν όλα τα προαπαιτούμενα μέτρα της τέταρτης αξιολόγησης
. Αυτό ωστόσο δεν σημαίνει ότι ΔΝΤ, Ε.Ε. και ΕΚΤ δεν αναμένουν από την Ελλάδα ταχεία πρόοδο και σε ότι αφορά στις άλλες δεσμεύσεις που απορρέουν από το Μνημόνιο. Κάποιες εκ των θέσεων της τρόικας για το ελληνικό πρόγραμμα αναμένεται να καταδειχθούν σήμερα Τετάρτη και αύριο Πέμπτη στο συνέδριο του Economist, στο οποίο θα μιλήσουν μεταξύ άλλων ο Ρίσι Γκογιάλ, Διευθυντής για την Ελλάδα του Ευρωπαϊκού Τμήματος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), αλλά και ο Διευθυντής της Ε.Ε. και το νέο πρόσωπο στην τρόικα, Ντέκλαν Κοστέλο.

Επιδίωξη της κυβέρνησης και του κ. Χαρδούβελη είναι η πέμπτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος και ειδικά η διαπραγμάτευση για το χρέος να ολοκληρωθεί τον Οκτώβριο, ώστε να μπορέσει η χώρα να επωφεληθεί το ταχύτερο δυνατόν από την ελάφρυνση του χρέους. Άλλωστε σχετικές αναφορές αναμένονται και σήμερα από τον υπουργό Οικονομικών κατά την τοποθέτησή του στις 11:00 το πρωί από το βήμα του συνεδρίου του Economist.

ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ