2014-07-09 10:06:13
Φωτογραφία για ΔΕΗ: Συσκέψεις σωματείων σε Σάμο - Ικαρία
Με αφορμή όσα έχουν συμβεί τις τελευταίες ημέρες γύρω από το θέμα της "Μικρής ΔΕΗ", το εργατικό κέντρο νομού Σάμου, διοργανώνει σύσκεψη την Τετάρτη 9 Ιουλίου. Στο κάλεσμά του σημειώνει: "Η πολιτική της κυβέρνηση, της Ε.Ε. και των μονοπωλίων ξεπουλάει τη ΔΕΗ, απελευθερώνει και ιδιωτικοποιεί την Ενέργεια. Διαρκώς αυξάνει τα τιμολόγια της ΔΕΗ ενώ αφήνει εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά σε όλη τη χώρα χωρίς ρεύμα, αφαιρεί δικαιώματα των εργαζομένων στην ηλεκτρική ενέργεια και στη ΔΕΗ, επιστρατεύει τους εργαζόμενους της ΔΕΗ, θέλοντας να τους τρομοκρατήσει, εφαρμόζοντας ακόμη μια φορά το δόγμα «νόμος και τάξη».

Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Σάμου καλεί τα σωματεία, τις Λαϊκές Επιτροπές, το λαϊκό κίνημα του νησιού, εργαζόμενους, άνεργους, συνταξιούχους, αυτοαπασχολουμενους, αγρότες, νεολαία και γυναίκες την Τετάρτη 9 Ιούλη στις 7:30 μ.μ. στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου στο Βαθύ σε Σύσκεψη-Συγκέντρωση με θέμα: «Οι θέσεις του ταξικού κινήματος για την απελευθέρωση της ηλεκτρικής ενέργειας, την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τη «μικρή ΔΕΗ». Μέτωπο ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική. Η ενέργεια να είναι λαϊκή περιουσία» .


Και στην Ικαρία

Εκδήλωση - συζήτηση για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και τις αξιολογήσεις στο Δημόσιο Κοινωνία οργανώνουν για την Τετάρτη 9 Ιουλίου στον Άγιο Κήρυκο Ικαρίας η ΕΤΕ-ΔΕΗ και το σωματείο εργαζομένων Δήμου Ικαρίας:

Στο κοινό τους κάλεσμα τα δύο σωματεία αναφέρουν: "Η ίδια αντιλαϊκή πολιτική, συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ- ΝΔ, Ε.Ε., ΔΝΤ, αυτή που κάθε μέρα ζούμε στο πετσί μας, που κατάργησε δικαιώματα, κατρακύλησε τους μισθούς και τις συντάξεις, εξαφάνισε κοινωνικές παροχές, αποψιλώνει τα ιατρεία μας και αφήνει να πλέουν τα σαπάκια στο Αιγαίο,

- Ξεπουλάει τη ΔΕΗ, περιουσία πληρωμένη πανάκριβα από τον ελληνικό λαό, αφού μόνο τα τελευταία το ρεύμα έχει αυξηθεί 100%.

- Φέρνει την αξιολόγηση στο δημόσιο δηλαδή απολύσεις, κατάργηση δομών και υπηρεσιών και παράδοση τους στους ιδιώτες.

Η συγκυβέρνηση ισχυρίζεται ότι αυτό είναι η πρόοδος. Τι θα σημάνει όμως το ξεπούλημα της ΔΕΗ για τους εργαζόμενους, για τον κάθε λαϊκό άνθρωπο, για τον τόπο μας;;

Τι θα σημάνει η αξιολόγηση του δημοσίου για τις δομές και υπηρεσίες που μας έχουν απομείνει, για τους εργαζόμενους, τη λαϊκή οικογένεια;; Συζητάμε για όλα αυτά, γιατί είναι όψεις της ίδιας βάρβαρης πολιτικής Την Τετάρτη 9 Ιουλίου στις 8:30μμ, στον Άγιο Κήρυκο (παλιό δημαρχείο)".
enet.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ