2014-07-09 11:07:03
Φωτογραφία για «ΧΤΥΠΟΥΝ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥΣ ΜΕ ΜΑΖΟΥΑΚΟΥ!»
Ο δημοσιογράφος Ζοέλ Ντομενιγκεντί που καλύπτει επί σειρά ετών το ρεπορτάζ της Βαλενσιέν για την έγκυρη “L' Equipe”, ακτινογραφεί για λογαριασμό του "gazzetta.gr" τους δύο νεοαποκτηθέντες Γάλλους του Ολυμπιακού.

Σας μεταφέρουμε το δημοσίευμά του Η συνεργασία του Ολυμπιακού με τον παλαίμαχο άσο, Κριστιάν Καρεμπέ (σε ρόλο τεχνικού συμβούλου) και με τον Πιερ Ισά (εκτελεί χρέη τεχνικού διευθυντή), είναι πλέον πασιφανές ότι αποφέρει καρπούς. Όπως εξηγεί ο Γάλλος δημοσιογράφος Ζοέλ Ντομενιγκεντί, οι δύο παίκτες που “έκλεισαν” οι ερυθρόλευκοι από την Βαλενσιέν, είναι εξαιρετικές περιπτώσεις για τα χρήματα που δαπανήθηκαν και προβλέπει ότι θα βοηθήσουν άμεσα τους πρωταθλητές στην Superleague και το Champions League.

Ο λόγος για τον 26χρονο Ματιέ Ντοσεβί που υπέγραψε τριετές συμβόλαιο με τους ερυθρόλευκους και τον 20χρονο Αρτούρ Μαζουάκου (η απόκτησή του δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη επίσημα), οι οποίοι ήταν συμπαίκτες πέρυσι στην Βαλνεσιέν, αλλά για διαφορετικούς λόγους ο καθένας, δεν παρέμειναν στην ομάδα. Ο Γάλλος δημοσιογράφος, μάλιστα, αποκαλύπτει ότι οι διοικούντες την γαλλική ομάδα, “τραβάνε τα μαλλιά τους” για τον τρόπο που χάθηκε ο δεύτερος, που θεωρείται ίσως ο πιο ανερχόμενος αριστερός οπισθοφύλακας της νέας γενιάς του γαλλικού ποδοσφαίρου.


Αρτούρ Μαζουάκου

«Ο Αρτούρ είναι ένας νεαρός, πολύ εξελίξιμος ποδοσφαιριστής που καλύπτει την αριστερή πτέρυγα της άμυνας και της μεσαίας γραμμής και έχει φοβερή τεχνική και σπάνια αθλητικά προσόντα! Αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες ελπίδες του γαλλικού ποδοσφαίρου, είναι βασικό στέλεχος της Εθνικής ομάδα Νέων και την χρονιά που μας πέρασε, “έβγαλε μάτια” με τη φανέλα της Βαλενσιέν! Πραγματικά, η απόκτησή του από τον Ολυμπιακού, συνιστά τεράστια επιτυχία, γιατί για τον παίκτη ενδιαφέρονταν οι περισσότερες γαλλικές ομάδες, αλλά βάσει του συμβολαίου που είχε υπογράψει, μετά τον πρώτο χρόνο, μπορούσε να φύγει μόνο για σύλλογο του εξωτερικού. Φαίνεται ότι ο Κριστιάν Καρεμπέ και ο Πιερ Ισά, είχαν πολύ καλούς πληφοριοδότες! Ο γαλλικός σύλλογος έκανε λάθος μαζί του και το πλήρωσε, χάνοντας χωρίς την παραμικρή αποζημίωση, έναν ποδοσφαιριστή “λίρα εκατό”! Ο περυσινός του μισθός ήταν 30.000 Ευρώ και ήταν πολύ λογικά να αισθάνεται ότι έπεσε θύμα εκμετάλλευσης...», είπε αρχικά ο ανταποκριτής της “L'Equipe” στην βορειοδυτική Γαλλία και προέβλεψε ότι ο 20χρονος αριστερός οπισθοφύλακας, μπορεί να κάνει άμεσα την διαφορά!

«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ο Μαζουάκου ήταν η πιο ευχάριστη έκπληξη της Βαλενσιέν, στη σεζόν που μας πέρασε και πραγματικά είναι ένα παιδί που έχει πολύ μεγάλες δυνατότητες και μπορεί να παίξει άμεσα σε πολύ υψηλό επίπεδο. Οι διοικούντες τη γαλλική ομάδα, το παρακολουθούσαν εδώ και χρόνια στις ακαδημίες της Λανς και πέρυσι το καλοκαίρι έκαναν την κατάλληλη κίνηση, υπογράφοντας τριετές συμβόλαιο μαζί του! Για την ηλικία του έχει πολύ καλή νοοτροπία και είναι εντυπωσιακός επιθετικά, αλλά χρειάζεται βελτίωση στα ανασταλτικά του καθήκοντα. Ήδη χτυπούν το κεφάλι που δεν του είχαν δώσει περισσότερα χρήματα για να μπορέσουν να τον κρατήσουν...», υπερθεμάτισε ο Γάλλος δημοσιογράφος πριν αναφερθεί στον έτερο νεοαποκτηθέντα των πρωταθλητών από την ομάδα του Αριέλ Ζακόμπς.

Ματιέ Ντοσεβί

«Ο Ματιέ είναι ένας ποδοσφαιριστής που ήρθε πριν από 4 χρόνια, αλλά δεν μπόρεσε να ανταπεξέλθει στις υψηλές προσδοκίες που δημιούργησαν οι εμφανίσεις του με τη φανέλα της Λεμαν! Αγωνίζεται στην δεξιά πλευρά και μπορεί να είναι μικρόσωμος, είναι πολύ γρήγορος με την μπάλα στα πόδια, έχει πολύ καλή ντρίμπλα, διακρίνεται για την ποδοσφαιρική του ευφυΐα, αλλά τις δύο τελευταίες χρονιές, έδειξε πολύ στάσιμος και δεν είχε την πρόοδο που όλοι περίμεναν. Από τα μέσα της περυσινής σεζόν και μετά, οπότε και επήλθε ρήξη στις σχέσεις του με τον πρόεδρο του συλλόγου, που του ζήτησε να ανανεώσει με λιγότερα χρήματα απ' όσα έπαιρνε (400.000 Ευρώ), οι φίλαθλοι τον αποδοκίμαζαν συχνά-πυκνά, γι' αυτό και τους τελευταίους μήνες, ο ίδιος περίμενε πως και πως το τέλος της σεζόν για να αλλάξει περιβάλλον! Προσωπικά, πιστεύω ότι σε ένα περιβάλλον με ισχυρό ανταγωνισμό και μεγαλύτερο κίνητρο, μπορεί να παρουσιαστεί πολύ βελτιωμένος, αν και το μεγάλο παράπονο των ανθρώπων της Βαλενσιέν, ήταν ότι δεν ήταν τόσο αποτελεσματικός στο σκοράρισμα (10 γκολ σε 111 ματς)!», κατέληξε ο έμπειρος Γάλλος δημοσιογράφος, Ζοέλ Ντομενιγκεντί.
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ