2014-07-09 16:16:05
Φωτογραφία για Πληρώνουν νερό... και νερό δεν έχουν στην Κάμενα
Πληρώνουν 17,00 ευρώ για την ύδρευσή τους από τον Ερύμανθο, και νερό… δεν έχουν. Ο λόγος για τους κατοίκους της Τ.Κ Κάμενας που το τελευταίο χρονικό διάστημα υδροδοτείται από το παλιό δίκτυο, το οποίο ωστόσο, αφού λίγες ημέρες μετά τη σύνδεση του χωριού με τον Ερύμανθο, οι βρύσες… στέρεψαν.

Το χωριό, μέχρι και τον περασμένο Μάιο υδρευόταν από τις πηγές «Μπουντρούμι» και «Κλεφτόρεμμα» χωρίς να αντιμετωπίζουν προβλήματα. Στις 6 Μαΐου, το χωριό συνδέθηκε με τον Ερύμανθο, που σύμφωνα με τους αρμόδιους, θα παρείχε άριστο «ποιοτικά» νερό που θα κάλυπτε πλήρως όλες τις ανάγκες της περιοχής.

Μάλιστα, κάποιοι, μπήκαν στη διαδικασία να κάνουν επεκτάσεις - με δικά τους έξοδα - προς τα ποιμνιοστάσια και τα περιβόλια τους, αφού θα υπήρχε επάρκεια νερού και, ακόμα και τους καλοκαιρινούς μήνες που αυξάνεται ο πληθυσμός του χωριού λόγω των επισκεπτών, δεν θα υπήρχε πρόβλημα. Όλοι όμως…διαψεύστηκαν. Λίγες εβδομάδες μετά, οι βρύσες…στέρεψαν. Οι κάτοικοι πήγαιναν από γειτονιά σε γειτονιά και ο Ερύμανθος…πουθενά.


Η ειρωνεία δεν είναι ότι - όπως όλα τα χωριά βέβαια - πληρώνουν για τον Ερύμανθο από τον περασμένο Αύγουστου και ακόμα, επί της ουσίας, άφθονο και καθαρό νερό, δεν είδαν να τρέχει στις βρύσες τους Συνδέθηκαν στο παλιό δίκτυο

Οι πρώτες ημέρες, ήταν «μαρτυρικές» για τους κατοίκους, που δεν μπορούσαν να καλύψουν ούτε τις βασικές ανάγκες στα σπίτια τους. Έτσι, το Τοπικό Συμβούλιο αποφάσισε να «γυρίσει», με δική του ευθύνη και έξοδα, στο παλιό δίκτυο λύνοντας το πρόβλημα της επάρκειας, καθώς η ποιότητα, δε μπορούσε να διασφαλιστεί. Κι αυτό, γιατί, αμέσως με τη σύνδεση στον Ερύμανθο, σταμάτησαν και οι υγειονομικοί έλεγχοι του νερού. Ο πρόεδρος της Κάμενας Θεόδωρος Μάσσιας, ενημέρωσε τόσο τον δήμο όσο και την ΔΕΥΑ Αρχ. Ολυμπίας για το πρόβλημα, και η ενημέρωση που είχε ήταν ότι, το πρόβλημα θα λυθεί διά παντός… τον Σεπτέμβριο. Το θέμα όμως είναι, τι θα κάνουν οι κάτοικοι μέχρι τότε. Σε κάθε περίπτωση, ο κ.Μάσσιας, ζήτησε από τη ΔΕΥΑ να μεριμνήσει για τον ποιοτικό έλεγχο του νερού.

Λύνεται…

Ερωτηθείς για το πρόβλημα, ο αναπληρωτής δημάρχου Αρχαίας Ολυμπίας Γιώργος Δεββές, αναγνώρισε δίκιο στους κατοίκους, που πληρώνουν χωρίς να υδρεύονται από τον Ερύμανθο, σημειώνοντας επίσης ότι πρόκειται για τεχνικό πρόβλημα, την επίλυση του οποίου έχει αναλάβει -όπως ενημερώθηκε και ο ίδιος- η ΔΕΥΑ, ευελπιστώντας ότι πολύ σύντομα θα λυθεί.

Νάνσυ Σπυροπούλου

patrisnews.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ