2014-07-09 23:00:02
Φωτογραφία για Πάτρα: Λαμπρή υποδοχή στη θαυματουργή εικόνα της Θεοτόκου, της ιστορικής Ιεράς Μονής Νοτενών
Λαμπρή υποδοχή ετοίμασε η Ιερά Μητρόπολη Πατρών και ιδιαίτερα από την Ενορία Αγίας Τριάδος στη θαυματουργή Εικόνα της Θεοτόκου, γνωστή και ως "Παναγία Μαυρομάτα", που φυλάσσεται στην ιστορική Ιερά Μονή Νοτενών και η οποία θα φιλοξενηθεί για πρώτη φορά στην Πάτρα από αυτή την Τετάρτη, 9 Ιουλίου.

Η άφιξη της Εικόνας στην Πάτρα έγινε πριν από λίγο, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που διοργανώνονται για τον εορτασμό των 100 χρόνων από τα εγκαίνια του Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος. Για το λόγο αυτό, θα τοποθετηθεί στο εσωτερικό του Ναού της Αγίας Τριάδος, έξω από τον οποίο γίνεται η υποδοχή της, από κλήρο και λαό.

Το ιερό αυτό κειμήλιο της Ορθοδοξίας θα παραμείνει στον προαναφερθέντα Ναό ως την ερχόμενη Κυριακή, 13 Ιουλίου, καθ' όλη δε τη διάρκεια της εκεί παραμονής του θα τελούνται ιερές ακολουθίες.

Εν όψει του σημαντικού αυτού εκκλησιαστικού γεγονότος, ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος, καλεί τον πατραϊκό λαό, μέσω εγκυκλίου του, που αναγνώστηκε στους Ιερούς Ναούς κατά τη Θ. Λειτουργία της Κυριακής, να παραστούν στην υποδοχή της ιαματικής Εικόνας.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ