2014-07-10 02:17:50
Φωτογραφία για Μετά από 24 χρόνια η Αργεντινή και πάλι στον τελικό
Η Αργεντινή με ήρωα τον Ρομέρο, που απέκρουσε δύο πέναλτι ο νίκησε την Ολλανδία στη διαδικασία των πέναλτι (4-2) και προκρίθηκε πάλι σε τελικό Μουντιάλ μετά από 24 χρόνια. Το πρώτο 45λεπτο στο Σάο Πάολο ήταν κλειστό, χωρίς φάσεις. Η Ολλανδία έδωσε βάση στην άμυνα, περίμενε την Αργεντινή και ουδέποτε ρίσκαρε, καθώς δεν βρήκε χώρους στις αντεπιθέσεις. Ο Ρόμπεν ήταν καλά κλεισμένος και έτσι οι «Οράνιε» απείλησαν μόνο στο 13' με το άστοχο σου του Σνέιντερ. Από την άλλη πλευρά, η Αργεντινή ήταν η ομάδα που είχε την επιθυμία να επιτεθεί και το έκανε κυρίως από τη δεξιά της πλευρά. Ωστόσο και εκείνη είχε πρόβλημα να πατήσει επικίνδυνα στην περιοχή του Σίλεσεν. Η Ολλανδία αμύνονταν αποτελεσματικά και έτσι μόλις από δύο στημένες φάσεις ήρθαν οι ευκαιρίες της παρέας του Μέσι. Η πρώτη στο 15' με εκτέλεση φάουλ από τον ίδιο, που μπλόκαρε ο Σίλεσεν κα η δεύτερη στο 24' με την άστοχη κοντινή κεφαλιά του Γκαράι από κόρνερ του Λαβέτσι
. Εξίσου… βαρετό και χωρίς συγκινήσεις ήταν και το δεύτερο ημίχρονο. Κλειστό ματς, πολλή τακτική, με μοναδική διαφοροποίηση ότι η Ολλανδία έδειξε λίγο περισσότερες επιθετικές βλέψεις και να έχει οριακά την κατοχή μπάλας με το μέρος της. Κατά τα άλλα οι μοναδικές ευκαιρίες ήταν, μια κακή κεφαλιά του Ιγκουαϊν (58'), ένα σουτ που κόντραρε του Λαβέτσι (71') και ένα του Ρόχο που μπλόκαρε ο Σίλεσεν (84'). Η παράταση, πάντως, λίγο έλειψε να μην έρθει ποτέ, καθώς ο Ρόμπεν στο 90' «άγγιξε» το 1-0, όμως ο Μασεράνο με σωτήριο τάκλιν του στέρησε το γκολ, στη μεγάλη ευκαιρία της Ολλανδίας. Στην παράταση, η Ολλανδία ήταν η ομάδα που έδειξε μεγαλύτερη επιθετικότητα. Ο Φαν Χάαλ εξάντλησε τις αλλαγές με τον Χούντελααρ στη θέση του Φαν Πέρσι και είδε την ομάδα του να έχει μία καλή στιγμή με το σουτ του Ρόμπεν στο 99', ωστόσο ουσιαστικά μεγάλη ευκαιρία δε δημιούργησε. Αντίθετα, η Αργεντινή, αν και περισσότερο έδειξε παθητική διάθεση, ήταν η ομάδα που απείλησε στο τέλος. Τεράστια ευκαιρία του Παλάσιο στο 115' και μεγάλη με τον Μάξι Ροντρίγκες στο 117'. Τελικά το 0-0 δεν άλλαξε, ούτε με το σουτ του Κάουτ που κόντραρε στο 120' και τα πέναλτι δεν αποφεύχθηκαν.

το πρώτο 45λεπτο στο Σάο Πάολο ήταν κλειστό, χωρίς φάσεις. Η Ολλανδία έδωσε βάση στην άμυνα, περίμενε την Αργεντινή και ουδέποτε ρίσκαρε, καθώς δεν βρήκε χώρους στις αντεπιθέσεις. Ο Ρόμπεν ήταν καλά κλεισμένος και έτσι οι «Οράνιε» απείλησαν(;) μόνο στο 13' με το άστοχο σου του Σνέιντερ.

Από την άλλη πλευρά, η Αργεντινή ήταν η ομάδα που είχε την επιθυμία να επιτεθεί και το έκανε κυρίως από τη δεξιά της πλευρά. Ωστόσο και εκείνη είχε πρόβλημα να πατήσει επικίνδυνα στην περιοχή του Σίλεσεν. Η Ολλανδία αμύνονταν αποτελεσματικά και έτσι μόλις από δύο στημένες φάσεις ήρθαν οι ευκαιρίες της παρέας του Μέσι. Η πρώτη στο 15' με εκτέλεση φάουλ από τον ίδιο, που μπλόκαρε ο Σίλεσεν κα η δεύτερη στο 24' με την άστοχη κοντινή κεφαλιά του Γκαράι από κόρνερ του Λαβέτσι.

Στο ίδιο έργο θεατές

Εξίσου… βαρετό και χωρίς συγκινήσεις ήταν και το δεύτερο ημίχρονο. Κλειστό ματς, πολλή τακτική, με μοναδική διαφοροποίηση ότι η Ολλανδία έδειξε λίγο περισσότερες επιθετικές βλέψεις και να έχει οριακά την κατοχή μπάλας με το μέρος της. Α και η βροχή έκανε την εμφάνισή της στο μεγαλύτερο μέρος του 45λεπτου.

Από ευκαιρίες; Τίποτα. Ένα τελείως άστοχο σουτ του Σνέιντερ στο 50' για την Ολλανδία και μία, μεγάλη, για την Αργεντινή, με την αστοχία του Ιγκουαϊν στο 75'. Κατά τα άλλα, μια κακή κεφαλιά του Ιγκουαϊν (58'), ένα σουτ που κόντραρε του Λαβέτσι (71') και ένα του Ρόχο που μπλόκαρε ο Σίλεσεν (84').

Η παράταση, πάντως, λίγο έλειψε να μην έρθει ποτέ, καθώς ο Ρόμπεν στο 90' «άγγιξε» το 1-0, όμως ο Μασεράνο με σωτήριο τάκλιν του στέρησε το γκολ, στη μεγάλη ευκαιρία της Ολλανδίας.

Επιθετικοί «Οράνιε», επικίνδυνοι Αργεντινοί

Στην παράταση, η Ολλανδία ήταν η ομάδα που έδειξε μεγαλύτερη επιθετικότητα. Ο Φαν Χάαλ εξάντλησε τις αλλαγές με τον Χούντελααρ στη θέση του Φαν Πέρσι και είδε την ομάδα του να έχει μία καλή στιγμή με το σουτ του Ρόμπεν στο 99', ωστόσο ουσιαστικά μεγάλη ευκαιρία δε δημιούργησε.

Αντίθετα, η Αργεντινή, αν και περισσότερο έδειξε παθητική διάθεση, ήταν η ομάδα που απείλησε στο τέλος. Τεράστια ευκαιρία του Παλάσιο στο 115' και μεγάλη με τον Μάξι Ροντρίγκες στο 117'. Τελικά το 0-0 δεν άλλαξε, ούτε με το σουτ του Κάουτ που κόντραρε στο 120' και τα πέναλτι δεν αποφεύχθηκαν.

- See more at: http://www.sentragoal.gr/afieroma.asp?catid=35050&subid=2&pubid=129780543#sthash.WFt4rPGF.dpuf
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ