2014-07-10 07:19:55
Φωτογραφία για «Τανγκό» μέσα στο «Μαρακανά» θα χορέψει η Αργεντινή [video + photos]
Μέχρι τώρα νικούσε με ένα γκολ διαφορά. Και στο πιο δυνατό «τεστ» έως τώρα στον ημιτελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου, δεν χρειάστηκε καν να σκοράρει. Της έφταναν τα πέναλτι.

Το έλεγαν πολλοί, το πίστευαν πιο λίγοι. Η Αργεντινή θα παίξει στον μεγάλο τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Βραζιλίας, στο «Μαρακανά» κόντρα στη Γερμανία, στη διεκδίκηση για το βαρύτιμο τρόπαιο.

Σε μία αναμέτρηση που δεν επιβεβαίωσε το καλό όνομα των δύο ομάδων, Αργεντινή και Ολλανδία αναδείχτηκαν ισόπαλες χωρίς σκορ.

Τόσο οι «οράνιε» όσο και οι λατινοαμερικάνοι δεν κατάφεραν να βρουν δίχτυα, κι ας υπήρχαν προϋποθέσεις με τους Μέσι και Ρόμπεν να δημιουργούν ευκαιρίες για τις ομάδες τους, οι οποίες πέρασαν ανεκμετάλλευτες.

Στο 24' ήταν η πρώτη καλή στιγμή που άνηκε στην Αργεντινή όμως ο Γκαράι με κεφαλιά έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια του Σίλεσεν.

Στο 75' ο Ιγκουαΐν θα μπορούσε να έχει στείλει την Αργεντινή νωρίτερα στον τελικό όμως το πλασέ του μέσα από την περιοχή, βρήκε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων, κάνοντας το πλήθος να νομίζει πως μπήκε γκολ.


Στις καθυστερήσεις του αγώνα ο Μασεράνο πήρε τη... μπουκιά απ' τον Ρόμπεν ο οποίος βρέθηκε σε θέση βολής απέναντι από τον Ρομέρο, ο Μασεράνο όμως με ωραίο τάκλιν του έκοψε το σουτ, και παραχώρησε κόρνερ, από το οποίο δεν προέκυψε κάτι, και το ματς οδηγήθηκε στην παράταση.

Εκεί όπου Παλάσιο και Μάξι Ροντρίγκες δεν κατάφεραν να τελειώσουν τις φάσεις, οι οποίες δημιουργήθηκαν.

Αρχικά ο σέντερ φορ της «αλμπισελέστε» δεν βρήκε το κοντρόλ και το τάιμινγκ, κάνοντας μία «άψυχη» κεφαλιά στα χέρια του Σίλεσεν αφού η μπάλα αναπήδησε μπροστά του σε τετ-α-τετ, ενώ ο Μάξι μετά από ωραία επέλαση και σέντρα του Μέσι, έκανε σουτ με τον... αστράγαλο, που μπλόκαρε εύκολα, ο Ολλανδός τερματοφύλακας.

Στη διαδικασία των πέναλτι μίλησε η κλάση του Ρομέρο. Ο Αργεντίνος τερματοφύλακας αφού έπιασε το πρώτο πέναλτι του Βλάαρ, νίκησε από την άσπρη βούλα και τον Γουέσλι Σνάιντερ, για να στείλει την ομάδα του στον τελικό και τη χώρα του στον... τρελογιατρό.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ολλανδία (Λουίς Φαν Χάαλ): Σίλεσεν, Ίντι (46’ Γιάνμαατ), Ντε Φράι, Φλάαρ, Κάουτ, Μπλίντ, Ντε Γιονγκ (62’ Κλάσι), Βαϊνάλντουμ, Σνάιντερ, Ρόμπεν, Φαν Πέρσι (96’ Χούντελαρ).

Αργεντινή (Αλεχάνδρο Σαμπέγια): Ρομέρο, Ρόχο, Ζαμπαλέτα, Ντεμικέλις, Γκαράι, Μασεράνο, Μπίλια, Πέρες (82’ Παλάσιο), Λαβέτσι (100’ Ροντρίγκεζ), Μέσι , Ιγκουαΐν (82’ Αγκουέρο).
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ