2014-07-10 19:11:17
Φωτογραφία για Πάτρα: Λαμπρή η υποδοχή της ιεράς εικόνας της Παναγίας Νοτενών στην Αγία Τριάδα - Δείτε φωτο
Την Τετάρτη 9 Ιουλίου 2014 στις 19.00 το απόγευμα στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Πατρών που εορτάζει την συμπλήρωση 100 χρόνων από τα εγκαίνια του, πραγματοποιήθηκε παρουσία πλήθους πιστών και ιερέων, η υποδοχή της Ιεράς και θαυματουργού εικόνας της Παναγίας των Νοτενών, από το μοναστήρι των Νοτενών του νομού Αχαίας.

Την Ιερά εικόνα υποδέχθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος με τη συμμετοχή όλων των κληρικών της Μητροπόλεώς, των αρχών της πόλεως και του νομού και πολλών πιστών. Ανάμεσα στους παρευρισκόμενους ήταν ο Δήμαρχος Δύμης και Δημοτικός σύμβουλος Πάτρας από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο Ανδρέας Παναγιωτόπουλος και ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος Απόστολος Κατσιφάρας.

Την Ιερά εικόνα συνόδευσε από την Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου και Αγίου Ιωακείμ του Νέου Νοτενών, ο Καθηγούμενος του μοναστηριού εδώ και πολλά χρόνια, Αρχιμανδρίτης Ιερώνυμος Διαμαντόπουλος.


Κατόπιν προεξάρχοντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου τελέστηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετά αρτοκλασίας, κατά τον οποίο ο σεπτός ποιμενάρχης μας κήρυξε τον Θείο λόγο. Το βράδυ τελέστηκε ιερά αγρυπνία όπου προεξήρχε ο πρωτοσύγκελος της Μητροπόλεως Πατρών αρχιμανδρίτης Αρτέμιος Αργυρόπουλος ενώ έψαλαν οι μοναχές της Παναγίας Ελεούσας.

Οι εκδηλώσεις στην ενορία της Αγίας Τριάδας Πατρών θα συνεχιστούν έως και την Κυριακή 13/7/2014 οπότε και μετά το πέρας της Θείας λειτουργίας όπου θα χοροστατήσει ο Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος, η Εικόνα της Παναγίας θα επιστραφεί στο μοναστήρι.

Για σήμερα Πέμπτη 10 Ιουλίου το πρόγραμμα περιλαμβάνει στις 19.00 εσπερινό όπου θα ιερουργήσει ο ηγούμενος της Μονής Ομπλού, αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Κωτσάκης και στις 22.00 ιερά αγρυπνία όπου θα προεξάρχει ο ηγούμενος της ιεράς Μονής Γηροκομείου, αρχιμανδρίτης Συμεών Χατζής.

Για την Παρασκευή 11 Ιουλίου 2014 στην πρωινή Θεία λειτουργία θα λειτουργήσει ο αρχιερατικός επίτροπος του Δήμου Δύμης, πρωτοπρεσβύτερος π. Απόστολος Δημητρόπουλος και στις 19.00 στον εσπερινό και ευχέλαιο ο αρχιμανδρίτης και προιστάμενος του ναού του Αγίου Νεκταρίου, π. Χρύσανθος Στελλάτος.

Για το Σάββατο 12 Ιουλίου σύμφωνα πάντα με το πρόγραμμα, θα τελέσει την Θεία λειτουργία ο αρχιμανδρίτης Αμβρόσιος Γκουρβέλος, προιστάμενος του Μητροπολιτικού ναού της Ευαγγελίστριας Πατρών ενώ στον εσπερινό στις 19.00 θα είναι ο αρχιμανδρίτης Χριστόφορος Μυτιλήνης.

Από χθες πλήθος πιστών συρρέει στην ενορία της Αγίας Τριάδας Πατρών για να προσκυνήσει την χάρη της εικόνας της Παναγίας Νοτενών και να λάβει ευλογία και στήριξη. Η Εικόνα και ο ναός έχουν ανθοστολιστεί ενώ μεγάλη είναι η συγκίνηση, η ευλάβεια και ο σεβασμός του κόσμου.

Οι φωτό είναι από το σάιτ της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών.
xespao
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ