2014-07-10 23:18:42
Φωτογραφία για Δεν πάνε Βουλή την Παρασκευή ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και ΑΝΕΛ - ΑΝΕΛ: Συνεδρίαση παρωδία
Να απέχουν από την αυριανή διαδικασία συζήτησης στο Α’ θερινό τμήμα της Βουλής για το δημοψήφισμα για τη μικρή ΔΕΗ αποφάσισαν ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ και ΚΚΕ Ο ΣΥΡΙΖΑ, επιδιώκει να μη νομιμοποιήσει τη σχετική διαδικασία, ενώ σε σχετική του ανακοίνωσή της κάνει λόγο για κυβερνητική απόφαση που «είναι απολύτως αντισυνταγματική (...) και κινείται στην κατεύθυνση μιας βαθιάς αντιδημοκρατικής εκτροπής.»

Για «συνεδρίαση – παρωδία» κάνουν λόγο και οι ΑΝΕΛ, οι οποίοι επίσης αποφάσισαν να μην παραστούν κατά τη συνεδρίαση των μελών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος που μετέχουν στο Α' θερινό Τμήμα.

Σύμφωνα με τον κ. Καμμένο «υπάρχει θέμα σοβαρό, αφού έχουμε παραβίαση του Συντάγματος και του Κανονισμού της Βουλής». Ο Πάνος Καμμένος, μιλώντας στο ΑΜΠΕ, κάλεσε τους αρχηγούς της αντιπολίτευσης -του δημοκρατικού τόξου, όπως διευκρίνισε- σε κοινή συνέντευξη Τύπου, προκειμένου να «καταγγείλουν τις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης και να εκφράσουν μια ενιαία θέση».


«Προσχηματική, με προδιαγεγραμμένο αποτέλεσμα» χαρακτηρίζει την αυριανή συζήτηση και ο Περισσός, και δηλώνει επίσης ότι δεν θα πάρει μέρος.

Σημειώνεται ότι το Α΄ θερινό τμήμα της βουλής καλείται να αποφασίσει την Παρασκευή σε ειδική συνεδρίαση, αν οι προτάσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για τη μικρή ΔΕΗ είναι ομοειδείς, αν μπορούν να αθροιστούν οι υπογραφές που φέρουν καθώς και αν το ερώτημα που θέτουν σχετικά με την πώληση του 30% της ΔΕΗ, έχει κοινωνικό ή δημοσιονομικό χαρακτήρα.

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αλέξη Τσίπρα και τον Φώτη Κουβέλη είχε νωρίτερα την Πέμπτη ο Πάνος Καμμένος για να καθορίσουν ενιαία στάση όσον αφορά το δημοψήφισμα.

Σε γραπτή του δήλωση ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ διαμηνύει ότι δεν πρόκειται να δεχθεί να συνυπολογιστούν, και δια αυτού του τρόπου να νομιμοποιηθούν, οι υπογραφές των βουλευτών της ΧΑ για το σχηματισμό του αναγκαίου αριθμού των 120 βουλευτών.

Σε ανακοίνωσή του, το ΠΑΣΟΚ αναφέρει ότι μετά τη δήλωση Κουβέλη, αποκαλύπτονται οι κρυφοί συνέταιροι. Ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να επιτυγχάνει να συγκροτήσει "παλλαϊκό μέτωπο» με τη Χρυσή Αυγή, επισημαίνει σκωπτικά το ΠΑΣΟΚ.
skai.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ