2014-07-11 01:03:45
Φωτογραφία για ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ICC!
Ανυπόμονος για το μεγάλο τουρνουά της Αμερικής δηλώνει ο Ερίκ Αμπιντάλ ενώ το ίδιο ισχύει και για τους άλλους παίκτες του Ολυμπιακού.

Σε λιγότερο από δύο εβδομάδες, ο Ολυμπιακός θα ξεκινήσει το ταξίδι του για τις ΗΠΑ και τον Καναδά, προκειμένου να δώσει το παρών σε ένα σπουδαίο ραντεβού. Ο πρωταθλητής Ελλάδας θα αγωνιστεί μαζί με άλλες 7 κορυφαίες ομάδες, τις Ρεάλ Μαδρίτης, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Λίβερπουλ, Μίλαν, Ίντερ, Μάντσεστερ Σίτι και Ρόμα στο International Champions Cup, μαζεύοντας σημαντικές ποδοσφαιρικές εμπειρίες και δίνοντας δυνατά «τεστ» ενόψει της νέας σεζόν.

Το… θρυλικό ταξίδι ξεκινά στις 21 Ιουλίου με την αναχώρηση των ερυθρόλευκων από την Ελλάδα, με την πρώτη αναμέτρηση να είναι στις 24 Ιουλίου στο BMO Field του Τορόντο απέναντι στην Μίλαν. Ακολουθεί η αναμέτρηση του Σικάγο με την Λίβερπουλ στο Soldier Field στις 27 Ιουλίου, μία ημέρα μετά την φιλανθρωπική εκδήλωση στο National Hellenic Museum, για την ενίσχυση του έργου της Unicef και αυτή στην Μινεάπολη με αντίπαλο τη Μάντσεστερ Σίτι στις 2 Αυγούστου.


Οι Έλληνες ομογενείς που βρίσκονται σε ΗΠΑ και Καναδά περιμένουν με ανυπομονησία την έλευση του Θρύλου, αλλά το ίδιο ισχύει και για τους παίκτες της ομάδας. Ο Γιάννης Βρέντζος είχε τονίσει πρόσφατα για το τουρνουά πως «είναι πάρα πολύ σημαντικό το ότι ο Ολυμπιακός θα συμμετάσχει σε αυτό το τουρνουά που στην ουσία είναι το καλοκαιρινό Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων στην Αμερική.

Η συμμετοχή μας είναι πάρα πολύ σημαντική και είναι ένα ακόμα δείγμα του ποια είναι η θέση του Ολυμπιακού στην παγκόσμια ποδοσφαιρική ελίτ».

Τη σημασία της συμμετοχής κατανοούν και τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα της ομάδας που ανυπομονούν για το ταξίδι. Ο Ερίκ Αμπιντάλ έχει, φυσικά, σπουδαίες παραστάσεις από τα κορυφαία ευρωπαϊκά γήπεδα.

Έχει σηκώσει Champions League, αλλά παρόλα αυτά δεν έκρυψε από την πρώτη στιγμή τον ενθουσιασμό του για το τουρνουά των ΗΠΑ. Μιλώντας στο επίσημο κανάλι του Ολυμπιακού τόνισε: «Θα είναι κλειδί για την προετοιμασία, η οποία είναι πολύ σημαντική για όλη την σεζόν. Η ευκαιρία να αναμετρηθείς με τόσο μεγάλες ομάδες δεν δίνεται στον καθένα.

Ο Ολυμπιακός την έχει μέσω του ICC! Βέβαια, πρόκειται για φιλικές αναμετρήσεις που θα βοηθήσουν την ομάδα να βρει τους αυτοματισμούς της και να ξεκινήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στο εγχώριο πρωτάθλημα».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε με δηλώσεις του στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου και το πιο πρόσφατο μεταγραφικό απόκτημα, Παϊτίμ Κασάμι.

«Πάντα είναι όμορφο να παίζεις απέναντι σε μεγάλες ομάδες. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τον Ολυμπιακό να συμμετέχει σε μία τόσο μεγάλη διοργάνωση. Για κάθε παίκτη είναι μεγάλη εμπειρία να αγωνίζεται απέναντι σε αυτές τις ομάδες. Προφανώς, βέβαια, ο Ολυμπιακός παίζει ήδη στο Champions League απέναντι σε μεγάλες ομάδες, αλλά πάντα είναι καλό να συμμετέχεις σε μία μεγάλη διοργάνωση κι εγώ, όπως και όλη η ομάδα, ανυπομονούμε για αυτό», σχολίασε.

Στις σπουδαίες εμπειρίες που έχουν την ευκαιρία να αποκομίσουν οι ποδοσφαιριστές στάθηκε και ο Ματιέ Ντοσεβί: «Είναι προφανώς κάτι υπέροχο για μένα. Θέλω να παίζω σε τέτοια σπουδαία παιχνίδια, με βοηθούν να εξελίσσομαι στην ποδοσφαιρική μου καριέρα, συνεπώς είμαι χαρούμενος κι ανυπομονώ να ξεκινήσω τη σεζόν με τον Ολυμπιακό».

Ανυπόμονος για το μεγάλο ραντεβού δήλωσε και ο Γκεβόργκ Γκαζαριάν:«Νιώθω υπέροχα σκεπτόμενος αυτές τις αναμετρήσεις κόντρα σε Μίλαν, Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Σίτι. Ξέρω ότι πάντα πρώτος στόχος του Ολυμπιακού είναι η νίκη, ανεξάρτητα από το ποιες ομάδες αντιμετωπίζει. Ο μοναδικός στόχος είναι να παίξει καλό ποδόσφαιρο και να δώσει τον καλύτερό του εαυτό».

Για τον Ομάρ Ελαμπντελαουί, η συμμετοχή στο τουρνουά είναι ακόμα πιο ιδιαίτερη, καθώς θα βρεθεί αντιμέτωπος με μία πρώην ομάδα του, την Μάντσεστερ Σίτι: «Είναι πάντα καλό το να παίζεις απέναντι σε σπουδαία κλαμπ όπως αυτά που θα αντιμετωπίσουμε. Ένα εξ αυτών, μάλιστα, είναι και η Μάντσεστερ Σίτι, τη φανέλα της οποίας φόρεσα σε μικρή ηλικία, από 15-16 ετών έως 20. Νομίζω ότι θα είναι μία υπέροχη εμπειρία για όλους μας και μία καλή ευκαιρία για εμένα να δείξω ποιος είμαι!».
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ