2014-07-11 01:39:06
Φωτογραφία για Γιάννης Μπουτάρης: «Τα αρχαία δεν είναι αυτά που εμποδίζουν το έργο, αλλά η ίδια η εταιρεία και το αρμόδιο υπουργείο»
Συνέντευξη Τύπου δόθηκε σήμερα στο δημαρχείο της πόλης για το πολύπαθο θέμα του Μετρό Θεσσαλονίκης. Ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Παναγιώτης Αβραμόπουλος και ο... νομικός σύμβουλος του δήμου που ασχολείται με το θέμα του μετρό Απόστολος Σοφιαλίδης, παρουσίασαν την πορεία του έργου μέχρι σήμερα με τον δήμαρχο να δηλώνει για ακόμη μια φορά πως «δεν φταίνε τα αρχαία της Βενιζέλου για την καθυστέρηση που σημειώνει το έργο».

Ο δήμαρχος έκανε μια αναδρομή του έργου από τον Ιανουαρίου του 2013 μέχρι σήμερα τονίζοντας πως «ο δήμος επιμένει ότι δεν εμποδίζει καθόλου την εξέλιξη του μετρό».

Ο δήμαρχος σχετικά με της αρχαιότητες που βρέθηκαν στον σταθμό της Βενιζέλου και το αν θα μείνουν ή αποσπαστούν από τον σταθμό, τόνισε πως δεν εμπιστεύεται το αρμόδιο υπουργείο και την Αττικό μετρό και δήλωσε πως «θα δεχθούμε μόνο τις γνωμοδοτήσεις τρίτων, ανεξάρτητων ειδικών. Αν αυτοί υποστηρίξουν ότι απαιτείται η απόσπαση των αρχαίων της Βενιζέλου θα το αποδεχτούμε το πόρισμα της πραγματογνωμοσύνης, ζητώντας την εφαρμογή της λύσης Παπακώστα – Αλεξοπούλου».


Επιπλέον σχολίασε και την στάση του Σταύρου Καλαφάτη απέναντι στο θέμα του μετρό Θεσσαλονίκης. «Δεν τοποθετήθηκε ποτέ κατά τα δυο χρόνια που ήταν στην κυβέρνηση και ξαφνικά τώρα τοποθετείται επάνω στο θέμα και θέλει συνεδριάσεις με ειδικούς επάνω σε αυτό». Και συνέχισε «τέτοιου είδους αντιπολιτευτικές προτάσεις έρχονται από το πουθενά. Το μετρό δεν είναι σημείο αντιπολιτευτικής αντιπαράθεσης».

Ο κ. Μπουτάρης καθ 'όλη την διάρκεια της συνέντευξης τόνιζε ξανά και ξανά πως τα αρχαία δεν είναι αυτά που εμποδίζουν το έργο αλλά η ίδια η εταιρεία και το αρμόδιο υπουργείο.

Ο δήμαρχος δήλωσε πως για τις καθυστερήσεις δεν φταίνε τα αρχαία: «Αν το έργο του μετρό δεν είχε σχεδιαστεί στο πόδι, δεν θα είχαμε τα προβλήματα που είχαμε για παράδειγμα στην Δελφών. Προσπαθούσαν να μπούνε τα ειδικά όργανα και σκοντάφτανε στα μπαλκόνια...Έτσι γίνονται οι μελέτες»; διερωτήθηκε.

Ακόμη πρόσθεσε πως δεν φταίνε ούτε οι αρχαιολόγοι για τις καθυστερήσεις αλλά ο αρχικός προϋπολογισμός του έργου. «Δεν φταίνε τα αρχαία. Αυτά βρεθήκανε. Τι να τα κάναμε; Να τα χαντακώναμε; Το επαναλαμβάνω. Δεν φταίνε οι αρχαιότητες».

«Δεν είμαι ο τρελός του χωριού, τα ευρήματα στο σταθμό Βενιζέλου, είναι ένα σπουδαίο μνημείο για τη Θεσσαλονίκη»

«Δεν είμαστε αρχαιολάγνοι ή βυζαντινολάγνοι όπως έχει ακουστεί και γραφτεί από ορισμένους, ότι γι' αυτό ασχολούμαστε με τα αρχαία της Βενιζέλου» δήλωσε και συμπλήρωσε: «Σε αυτές τις αρχαιότητες αυτό που είναι σημαντικό δεν είναι ο δρόμος που βρέθηκε αλλά το σταυροδρόμι και τα χτίσματα που υπάρχουν εκεί» είπε και δήλωσε «Δεν είμαι ο τρελός του χωριού, τα ευρήματα στο σταθμό Βενιζέλου, είναι ένα σπουδαίο μνημείο για τη Θεσσαλονίκη».

Επιπλέον ο δήμαρχος τόνισε πως έχει ένα όραμα για την πόλη με άξονα τις αρχαιότητες της Βενιζέλου και έπειτα την Αρχαία Αγορά, το Μπεζεστένι κλπ. για να γίνει στην πόλη ένας ιστορικός κεντρικός αρχαιολογικός περίπατος.

«Θα γίνει ένα έργο αναζωογόνησης για την πόλη. Δεν λέω να γίνουμε Ακρόπολη αλλά να αναδείξουμε το αρχαίο παρελθόν της πόλης. Με άξονα τη Βενιζέλου, να αποτελέσει το Μπεζεστένι, το Αλαζάρ, η Πλατεία Διοικητηρίου, η Ρωμαϊκή Αγορά και η Αριστοτέλους, έναν ενιαίο ιστορικό περίπατο. Για να πούμε ότι η Θεσσαλονίκη είναι συμβασιλεύσουσα της Κωνσταντινούπολης. Αν αναδείξουμε το ιστορικό παρελθόν πόλης, θα έχουμε βάλει ένα λιθαράκι στην ανάδειξη αυτή της χωριάτικης πόλης. Χωριάτικη πόλη είμαστε γιατί μαλώνουμε για το τίποτα. Δεν ντρέπομαι που το λέω. Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι ορισμένα πράγματα έχουν άλλη θεώρηση».

Ακόμη, δήλωσε πως τώρα πια ένα νέο δίλημμα μπαίνει και αντικαθιστά το γνωστό σε όλους πια ή μετρό ή αρχαία. «Ή σταθμός ή αρχαία, είναι πια το νέο ερώτημα. Αντικατέστησε το παλιό». Ο δήμαρχος τόνισε πως τυπικά ο δήμος δεν έχει αρμοδιότητα επάνω στο θέμα του μετρό καθώς είναι ένα έργο που κατασκευάζεται από το κράτος και την Αττικό Μετρό. «Ο δήμος τυπικά δεν έχει καμία δουλειά με το μετρό. Παρόλα αυτά είναι υποχρέωση του δήμου να επέμβει. Το κράτος λέει πως εγώ κάνω το μετρό. Ναι αλλά το κάνεις στην αυλή μου. Και φυσικά με νοιάζει»! Επίσης δήλωσε πως ο δήμος είναι κάθετα αντίθετος στη μη κατασκευή σταθμού στη Βενιζέλου.

Ακόμη ο κ. Αβραμόπουλος συμπλήρωσε πως με την άποψη ή μετρό ή αρχαία συμφωνούσε και ο γενικός γραμματέας δημοσίων έργων κ. Στράτος Σιμόπουλος. «Ή μετρό ή αρχαία, αλλιώς γεια σας»!

Βέλη προς ...τα υπουργεία

Ο κ. Μπουτάρης έριξε τα βέλη του προς το αρμόδιο υπουργείο λέγοντας πως «Δεν πιστεύω ούτε το υπουργείο ούτε την Αττικό Μετρό. Μην ακούτε αυτά που λένε ότι θα κάνουμε το καλύτερο μετρό της Ευρώπης. Ας έχουμε συναίσθηση της χωριατιάς μας. Μας κοροϊδεύουν» είπε και τόνισε μεταξύ άλλων πως «κάθε φορά που ανακατευόμαστε με το έργο ανακαλύπτουμε και νέα ψέματα»

Επιπροσθέτως ο κ. Μπουτάρης δεν άφησε απέξω και το Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης λέγοντας πως «η συμπεριφορά του ΥΜΑΘ είναι απαξιωτική. Εκείνο που ξέρω είναι πως το υπουργείο δεν έχει πάρει ποτέ θέση για το μετρό. Ναι όλοι θέλουν να τελειώσει το έργο. Ναι, χαίρω πολύ. Πως θα γίνει αυτό»;

Ο δήμαρχος τόνισε επίσης πως «το μαχαίρι και το καρπούζι το έχουν η Αττικό μετρό και το αρμόδιο υπουργείο. Όχι ο δήμος. Μιλάμε για ένα αγαθό που θα μείνει την πόλη στον αιώνα των αιώνων. Πρέπει όλοι να το αντιληφθούν αυτό. Και οι πολίτες και τα Μέσα Ενημέρωσης. Το πόσο σημαντικό είναι το εύρημα της Βενιζέλου». Επιπλέον δεν άφησε και την στάση του ΚΑΣ απέναντι στο έργο ασχολίαστη λέγοντας πως «το ΚΑΣ πηγαίνει σε κάθε κωλόσπιτο για να το ελέγξει και δεν πηγαίνει στα αρχαία του μετρό. Ο σταθμός της Βενιζέλου πρέπει να αναδειχθεί».

«Ο δήμος αισθάνεται την ευθύνη του έργου και παρεμβαίνει» είπε παίρνοντας τον λόγο ο δικηγόρος Απόστολος Σοφιαλίδης. Ακόμη σχολίασε την πρόταση του ειδικού σύμβουλου της Αττικό Μετρό και καθηγητή αρχαιολογίας Μιχαήλ Τιβέριου σχετικά με το μετρό «ο κ. Τιβέριος αν θέλει να είναι μέλος του ΚΑΣ, δεν μπορεί να είναι τίποτε άλλο» .

Και ο δήμαρχος τοποθετήθηκε επάνω στις δηλώσεις του κ. Τιβέριου για το μετρό και είπε «θα έπρεπε να σέβεται και αυτός τις ιδιότητές του, του ομότιμου καθηγητή και του μέλους της Ακαδημίας Αθηνών και να μην παρεμβαίνει στο ΚΑΣ για τα θέματα του Μετρό».

Κατά της απόσπασης ναι στη διατήρηση των αρχαιοτήτων λένε οι αρχαιολόγοι

Στην συνέντευξη Τύπου παραβρέθηκαν και εκπρόσωποι επιστημονικών φορέων της πόλης και της χώρας και τοποθετήθηκαν για τη συνύπαρξη αρχαίων και μετρό στο σταθμό Βενιζέλου.

«Τα φρεάτια για εξαερισμούς και άλλα τινά, δεν χρειάζονται στο μετρό Θεσσαλονίκης εφόσον δεν κυκλοφορεί κόσμος σε αυτό» απάντησε σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με τα φρεάτια που φέρονται πως πρέπει να τοποθετηθούν στις αρχαιότητες της Βενιζέλου η επίτιμη έφορος Νεωτέρων Μνημείων και εκπρόσωπος της Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, Ιωάννα Στεργιώτου.

Με τη σειρά της πήρε το λόγο και η διευθύντρια του Αρχαιολογικού Μουσείου, κ. Πολυξένη Αδάμ -Βελένη, που δήλωσε σχετικά με τις όποιες μελέτες που έγιναν για το έργο «είχα χειριστεί την υπόθεση από το 1992 και υπάρχει ένας όγκος εγγράφων από εκείνη την μελέτη που είχε γίνει για το που ακριβώς υπάρχουν αρχαία και πως έπρεπε να αποφύγουν την Εγνατία, γι αυτό το λόγο. Αντιδράσαμε αλλά δεν εισακουστήκαμε τότε» είπε και συνέχισε σχετικά με τις αρχαιότητες που υπάρχουν κάτω από το σταυροδρόμι που ανακαλύφθηκε στον σταθμό της Βενιζέλου «δεν χρειάζεται να ξηλώσουμε τα αρχαία της Βενιζέλου για να δούμε τι έχει από κάτω, ξέρουμε τι έχει. Και κάτω από την Ακρόπολη έχει σημαντικά αρχαία. Πρέπει να την σηκώσουμε για να δούμε τι υπάρχει»; είπε τονίζοντας την σημαντικότητα των αρχαίων της Βενιζέλου.

Η αρχαιολόγος και η εκπρόσωπος του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων κ. Γεωργία Στρατούλη ανέφερε:«Πρέπει να μείνουν τα αγαθά της πόλης στη θέση τους ως ταυτότητα μνήμης της πόλης» είπε αναφερόμενη στις αρχαιότητες της Βενιζέλου. «Ένα νέο οικονομικό μέγεθος μπορεί να φέρει το σταυροδρόμι αυτό. Πρέπει ήδη από τώρα να αρχίσουμε να διοργανώνουμε εκδηλώσεις γύρω από αυτό. Να το μάθει και να το στηρίξει ο κόσμος».

Ο καθηγητής-μηχανικός και αρχαιολόγος Γ. Βελένης δήλωσε κατά της απόσπασης και επανατοποθέτησης των αρχαίων. "Γνωρίζουμε τα αμαρτήματα του ΚΑΣ, τι έγινε με την απόσπαση και επανατοποθέτηση της ρωμαϊκής οδού στη Βέροια. Τα κριτήρια που κυριαρχούν είναι τα οικονομικά δυστυχώς. Έπρεπε να είχαμε αντιδράσει και για τις αρχαιότητες στο σταθμό "Αγία Σοφία".

thousandnews.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ