2014-07-11 07:43:49
Φωτογραφία για Ισλαμιστής τρομοκράτης ήθελε να κάνει επίθεση στο Πύργο του Άιφελ και το Λούβρο
Ισλαμιστή τρομοκράτη που είχε ως στόχο τον Πύργο του Άιφελ, το Μουσείο του Λούβρου, ακόμα και έναν πυρηνικό σταθμό... Απέτρεψε η Γαλλία, όπως δημοσιεύθηκε την Τετάρτη, καθώς η χώρα αποκάλυψε νέους και σκληρότερους αντιτρομοκρατικούς νόμους.

Η γαλλική αστυνομία έπεσε πάνω στα τρομοκρατικά σχέδια, αφού αποκρυπτογράφησε κωδικοποιημένα μηνύματα ανάμεσα σε έναν 29χρονο Αλγερινό κρεοπώλη, ο οποίος μένει στην πόλη Vaucluse της νότιας Γαλλίας, που είναι γνωστός μόνο ως Ali M και σ' ένα από τα υψηλόβαθμα μέλη της al-Qaeda στο ισλαμικό Maghreb, ή AQIM.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Le Parisien, πέρυσι τον Απρίλιο, η επαφή του στο AQIM με το διαδικτυακό κωδικό όνομα Redouane18, ζήτησε από τον παντρεμένο άντρα και πατέρα δύο παιδιών, που είχε το ψευδώνυμο Abu Jaji, προτάσεις σχετικά με το πώς να διεξάγουν ιερό πόλεμο στην τοποθεσία που βρισκόταν τότε ο Αλγερινός. Ο Ali M πρότεινε να στοχεύσουν πυρηνικούς σταθμούς, “αεροπλάνα κατά τη στιγμή της απογείωσης” και μία σειρά από γαλλικά ορόσημα, συμπεριλαμβανομένων του Πύργου του Άιφελ και του Μουσείου του Λούβρου στο Παρίσι.


Αφού αυτό απέτυχε, ο Αλγερινός πρότεινε τρομοκρατικές επιθέσεις εναντίον του “ταπεινού και φτωχού λαού της Γαλλίας” στις αγορές και τα νυχτερινά clubs, όπως επίσης και σε περιπολικά. Με προφανή αναφορά του στο φημισμένο φεστιβάλ θεάτρου στην Αβινιόν, ξεχώρισε “πολιτιστικά δρώμενα που λαμβάνουν χώρα στη νότια Γαλλία και στα οποία συγκεντρώνονται πολλοί χριστιανοί για ένα μήνα.” “Οι κυριότεροι πεζόδρομοι γίνονται μαύροι από τον κόσμο και μια απλή χειροβομβίδα μπορεί να τραυματίσει δεκάδες ανθρώπους, για να μην αναφέρω [τι μπορεί να κάνει] μια συσκευή παγιδευμένη με βόμβα”, είπε ο Ali M.

Η επαφή του τότε του ζήτησε να ταξιδέψει με έναν ακόμα πιθανό τρομοκράτη στην Αλγερία για να “επωφεληθούν από μία στρατιωτική εκπαίδευση και από μία εκπαίδευση στις τεχνικές της ένοπλης σύγκρουσης”. Μετά από αυτό θα επέστρεφε στη Γαλλία, θα παρακολουθούσε στόχους και “θα περίμενε οδηγίες”. “Είμαι απολύτως έτοιμος και προετοιμασμένος”, απάντησε.

Παρ' όλο που τα σχέδια ήταν ακόμα υπό συζήτηση, η γαλλική αστυνομία συνέλαβε τον Αλγερινό πέρυσι τον Ιούνιο, ένα μήνα πριν το προγραμματισμένο ταξίδι του στην Τυνησία κι έπειτα στην Αλγερία για εκπαίδευση. Η δικηγόρος του είπε ότι είχε δεχθεί πλύση εγκεφάλου. “Η σύλληψη ήταν ανακούφιση γι' αυτόν”, είπε η Daphne Pugliesi στην Le Parisien.

Οι αποκαλύψεις ήρθαν, μόλις ο Bernard Cazeneuve, υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας, αποκάλυψε σκληρότερους αντιτρομοκρατικούς νόμους, που περιελάμβαναν προτάσεις για απαγόρευση εξόδου από τη χώρα υπόπτων που πιστεύεται ότι έχουν σκοπό να διεξάγουν ιερό πόλεμο στο εξωτερικό, όπως στο Ιράκ ή τη Συρία.

Τον προηγούμενο μήνα, οι γαλλικές αρχές συνέλαβαν τον Mehdi Nemmouche, Γάλλο τζιχαντιστή, που πολεμούσε στη Συρία και φέρεται να σκότωσε τέσσερις ανθρώπους στο Εβραϊκό Μουσείο των Βρυξελλών το Μάιο, αφού γύρισε στην Ευρώπη.

Η νέα νομοθεσία, που πρόκειται να παρουσιαστεί στο κοινοβούλιο “τις προσεχείς μέρες” θα διευκολύνει την στοχοποίηση αυτών που δρουν μόνοι τους και θα δημιουργήσει νέες δυνάμεις που θα αναγκάζουν τις εταιρείες παροχής διαδικτύου να μπλοκάρουν την προπαγάνδα μίσους του Ισλαμ. Θα επιτρέπει επίσης στους ερευνητές να χρησιμοποιούν ψευδώνυμα ώστε να δουλεύουν υπό κάλυψη σε site που υποστηρίζουν τη τζιχάντ.

Ο Marc Trevidic, ένας από τους πιο διακεκριμένους δικαστές αντιτρομοκρατίας στη Γαλλία, είπε ότι η υπόθεση του Ali M μόνο μεμονωμένη δεν ήταν. “Υπάρχουν αναμφισβήτητα κι άλλοι στη χώρα μας με σκοπό να βλάψουν τα γαλλικά ενδιαφέροντα”, είπε στη Le Parisien.

Περίπου 800 Γάλλοι υπήκοοι ή κάτοικοι πιστεύεται ότι έχουν φύγει για να πολεμήσουν στη Συρία, από τις αρχές του εμφύλιου πολέμου. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ