2014-07-11 08:36:38
Φωτογραφία για Ιερά αγρυπνία στον ιερό ναό Αγίου Νικολάου Πατρών για τα 20 χρόνια οσιακής κοιμήσεως του Γέροντος Παισίου
Οι διδαχές, προφητείες και θαύματα του, έχουν δημιουργήσει πλέον μία τεράστια φήμη για το πρόσωπο του αλλά και ιδιαίτερη συγκίνηση και βαθύ σεβασμό.

Ο λόγος για τον Γέροντα Παΐσιο, τον Αγιορείτη που υπήρξε Έλληνας μοναχός, ο οποίος έζησε κατά τη διάρκεια του 20ού αιώνα και έγινε ευρέως γνωστός για τον βίο και το έργο του. Μάλιστα έχει ήδη προταθεί η κατάταξή του στο Αγιολόγιο της Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Ο Γέρων Παίσιος Εζνεπίδης όπως ήταν το επώνυμο του, είχε γεννηθεί στις 25 Ιουλίου 1924, στην Καππαδοκία της Τουρκία και εκοιμήθη στις 12 Ιουλίου 1994, στη Σουρωτή Θεσσαλονίκης (ο τάφος του βρίσκεται στην ιερά μονή Σουρωτής).

Με αφορμή την συμπλήρωση της 20ετούς οσιακής Κοίμησης του, θα πραγματοποιηθεί αυτή την Παρασκευή 11 Ιουλίου 2014 μετά τις 20.30 ιερά αγρυπνία στον ιερό ναό Αγίου Νικολάου Πατρών που θα ολοκληρωθεί γύρω στη 1 μετά τα μεσάνυχτα.

Επίσης ο Δήμος Κόνιτσας σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Δρυινουπόλεως, Πωγωνιανής & Κονίτσης, διοργανώνουν στην ακριτική Κόνιτσα στις 12-14 Ιουλίου εκδηλώσεις με θέμα «Αφιέρωμα στον Γέροντα Παίσιο - Είκοσι χρόνια από την κοίμησή του».


Την Κυριακή 13 Ιουλίου 2014 στον Ιερό Ναό Αγίου Κοσμά στην Κόνιτσα θα τελεστεί Όρθρος και Αρχιερατική Θεία λειτουργία, εν μονοεκκλησία και θα ακολουθήσει στο Δημαρχείο Κόνιτσας, εκδήλωση - αφιέρωμα στη ζωή και τις διδαχές του Γέροντος Παισίου όπου μάλιστα θα παραστεί και Εκπρόσωπος της Οικογένειας του Γέροντος Παισίου του Αγιορείτου.

Στην ίδια εκδήλωση θα μιλήσουν ο Αρχιμανδρίτης Αρσένιος Κατερέλος, Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγ. Νικολάου, Δίβρης Φθιώτιδος, με θέμα "Η προσωπικότης του Γέροντος Παισίου" αι ο Βασίλειος Νικόπουλος, πρ. Πρόεδρος Αρείου Πάγου, με θέμα "Γέρων Παίσιος Αγιορείτης. Από τα Φάρασα στην Κόνιτσα και από την Κόνιτσα στην Οικουμένη" ενώ θα προβληθεί και ταινία για τον Γέροντα Παίσιο

Την Δευτέρα, 14 Ιουλίου θα γίνει Οδοιπορικό στο Στόμιο, στα ίχνη του Γέροντος. καθώς και Θεία Λειτουργία στη Μονή Στομίου, επίσκεψη στο κελί του και επαφή με τα δημιουργήματά του.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ