2014-07-11 14:05:06
Φωτογραφία για Απορρίφθηκε η πρόταση δημοψήφισματος για τη μικρή ΔΕΗ
Το Α' Θερινό Τμήμα της Βουλής με τις ψήφους των βουλευτών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και με την απουσία όλων των κομμάτων της αντιπολίτευσης, έκρινε ότι, βάσει Συντάγματος, δεν συντρέχουν οι λόγοι και δεν γίνεται παραδεκτό το αίτημά της, να συζητηθείστην Ολομέλεια της Βουλής η πρόταση για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για τη «μικρή ΔΕΗ».

Νωρίτερα, η κυβέρνηση τόσο δια του υπουργού Επικρατείας Δημήτρη Σταμάτη όσο και του γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτη Ρήγα εστίασαν τα πυρά τους κατά του ΣΥΡΙΖΑ. καταγγέλλοντάς τον για πολιτικές σκοπιμότητες ενόψει της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας.

ΔΗΜΑΡ και Χρυσή Αυγή, με εντελώς διαφορετικό σκεπτικό, κατήγγειλαν τη διαδικασία ως άκυρη και αποχώρησαν από τη διαδικασία της ψηφοφορίας.

Η κυβέρνηση υποστήριξε πως οι προτάσεις που υποβλήθηκαν από τα κόμματα δεν αθροίζονται.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώθηκαν στο προαύλιο της Βουλής και στη συνέχεια, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, Παναγιώτης Λαφαζάνης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «κουρελιάζει» το Σύνταγμα.

Για αντισυνταγματικές πρακτικές της κυβέρνησης που μεθοδεύουν την απόρριψη του δημοψηφίσματος για τη «μικρή ΔΕΗ», έκανε λόγο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος της Βουλής Γιάννης Δραγασάκης

Παράλληλα, ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ., Π. Καμμένος έκανε λόγο για «κοινοβουλευτικό πραξικόπημα» και για «συνεδρίαση - παρωδία».

Πηγή: Real
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Μόρας: Σπίτι μου η Ιταλία
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Μόρας: Σπίτι μου η Ιταλία
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ