2014-07-11 16:49:35
Φωτογραφία για Πού θα βρείτε φθηνά και πού ακριβά καταλύματα
Εξαιρετικά δύσκολος είναι ο εντοπισμός φθηνών καταλυμάτων την τρέχουσα περίοδο στα νησιά όπως οι Κυκλάδες(Μύκονο, Σαντορίνη, Νάξο, Πάρο), τα μεγάλα νησιά των Δωδεκανήσων (Ρόδος, Κως) αλλά και στο Ιόνιο και την Κρήτη, καθώς η πληρότητα των ξενοδοχείων και των τουριστικών καταλυμάτων αγγίζει ακόμη και το 95% για το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Η υψηλή ζήτηση που υπήρξε από το εξωτερικό, όπου οι τουρίστες «κλείνουν» πολύ νωρίτερα τις διακοπές τους, είχε ως αποτέλεσμα τα τουριστικά καταλύματα που μπορούν να προσφέρουν ένα μίνιμουμ επίπεδο ποιότητας να είναι «κλεισμένα» και όπου η πληρότητα δεν έχει φθάσει στο 100%, οι ξενοδόχοι προτιμούν να ανεβάσουν τις τιμές προκειμένου να εκμεταλλευτούν την αυξημένη ζήτηση. Το αποτέλεσμα να εμφανίζονται φαινόμενα όπου ένα δίκλινο δωμάτιο με πρωϊνό να φθάνει να κοστίζει ακόμη και πάνω από 200 ευρώ την ημέρα.

Πάντως, η κατάσταση είναι διαφορετική στην ηπειρωτική Ελλάδα όπου σε περιοχές όπως η Χαλκιδική και το Πήλιο, υπάρχει μεγάλη διαθεσιμότητα καταλυμάτων σε λογικές τιμές, καθώς μπορεί να βρει κάποιος δίκλινο δωμάτιο σε ξενοδοχείο 3 αστέρων ακόμη και με 50 ευρώ τη βραδιά.

Σε γενικές γραμμές αυτό που φαίνεται να παγιοποιείται τις τελευταίες ημέρες είναι να πληρώνουν οι Έλληνες «τσουχτερά» ενοίκια στις νησιωτικές περιοχές, κυρίως στις Κυκλάδες και να βρίσκουν πολύ χαμηλές τιμές σε τουριστικούς προορισμούς της ηπειρωτικής Ελλάδας όπως η Πελοπόννησος, η Χαλκιδική, το Πήλιο.

Πηγή: imerisia
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ