2014-07-11 18:56:25
Φωτογραφία για Εκπαίδευση μέλους της ΕΟΔ σε σχολή ορεινής διάσωσης στη Γαλλία
Διαβάστε την ανακοίνωση της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης: "Ένα ιδιαίτερα απαιτητικό διεθνές εκπαιδευτικό πρόγραμμα... με τίτλο "Certificate Specialist Mountain" σε τεχνικές διάσωσης παρακολούθησε ένα μέλος της Κεντρικής Διοίκησης της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης για πέντε εβδομάδες στη Γαλλία, προσκεκλημένο από την κρατική διασωστική οργάνωση PGHM (Peloton de Gendarmerie de Haute Montagne).

Η εκπαίδευση πραγματοποιήθηκε το χρονικό διάστημα 27 Μαΐου με 27 Ιουνίου στην περιοχή του Chamonix στους πρόποδες του Mont Blanc, αλλά και στο Εθνικό Πάρκο Mercantour στη Νότια Γαλλία και περιλάμβανε εντατικά μαθήματα σε τεχνικές διάσωσης σε ορεινούς όγκους, ορθοπλαγιές, αλλά και παγετώνες. Επίσης, στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα συμπεριλαμβάνονταν τεχνικές αεροδιάσωσης με ελικόπτερα για απεγκλωβισμούς σε βουνά, πρώτες βοήθειες εξειδικευμένα για βουνό, τεχνικές διάσωσης σε φαράγγια με τη βοήθεια ελικοπτέρου, σε δέντρα για τις περιπτώσεις αθλητών που ασχολούνται με παρά πέντε, αλλά και εκπαιδεύσεις σε ορμητικά νερά.


Τη σχολή CNISAG (Centre national d'instruction au ski et à l'alpinisme de la gendarmerie) της PGHM παρακολούθησαν 24 συνολικά εκπαιδευόμενοι, μεταξύ των οποίων και έξι διεθνείς οδηγοί βουνού.

Το μέλος της ΕΟΔ είχε την ευκαιρία μέσα από το πρόγραμμα αυτό να εκπαιδευτεί σε νέες τεχνικές από διασώστες με πολύχρονη εμπειρία και πολύ υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης.

Να σημειωθεί ότι η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης συνεργάζεται στενά με τη γαλλική διασωστική οργάνωση PGHM, με τη συγκεκριμένη εκπαίδευση να αποτελεί την αρχή μόνο μιας σειράς εκπαιδευτικών προγραμμάτων που θα ακολουθήσουν στο μέλλον.

Η ΕΟΔ ευχαριστεί πολύ τόσο την PGHM για την πρόσκληση, αλλά και τον μεγάλο χορηγό της, την Aegean, που βοήθησε να πραγματοποιηθεί αυτή η εκπαίδευση."
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ