2014-07-12 08:36:06
Φωτογραφία για Kέρκυρα: Όχι στο ΤΑΙΠΕΔ η παραλία του Ίσσου
Την Τετάρτη 9-7-2014 και ώρα 8 μ.μ. πραγματοποιήθηκε ανοιχτή συνέλευση στο χώρο του παλαιού Ψυχιατρείου Κέρκυρας, μετά από πρόσκληση της Κίνησης «ΙΣΣΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ», μιας κίνησης πολιτών που δημιουργήθηκε περίπου δυο μήνες πριν με στόχους την ενημέρωση των Κερκυραίων για τους κινδύνους που εγκυμονεί η πώληση μεγάλου τμήματος του οικοσυστήματος του Ίσσου και της λίμνης Κορισσίων από το ΤΑΙΠΕΔ για το ίδιο το οικοσύστημα αλλά και για τα συμφέροντα του ντόπιου πληθυσμού, την ενεργοποίηση όσο περισσότερων Κερκυραίων στην προσπάθεια διάσωσης της περιοχής και τη σύνδεση της κίνησης με όλες τις πρωτοβουλίες που δραστηριοποιούνται στην κατεύθυνση διάσωσης της δημόσιας περιουσίας στην Κέρκυρα (Ερημίτης, Μπούκα, Καστέλο, Ψυχιατρείο) και την υπόλοιπη Ελλάδα.

Στο πρώτο αυτό κάλεσμα ανταποκρίθηκαν εκπρόσωποι της πρωτοβουλίας για τη διάσωση του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Κέρκυρας, της πρωτοβουλίας για τη διάσωση του Ερημίτη, του Εναλλακτικού Πολιτιστικού Εργαστηρίου Κέρκυρας, του Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος Κέρκυρας καθώς και άτομα από συλλογικότητες του νησιού και δεκάδες πολίτες.


Στη συζήτηση που ακολούθησε, έγινε ενημέρωση σχετικά με τις μέχρι τώρα κινήσεις κάθε πρωτοβουλίας και το στάδιο στο οποίο βρίσκεται η διαδικασία εκποίησης των εν λόγω περιοχών, εκφράστηκαν οι προβληματισμοί όλων για το πώς οι τοπικές κοινωνίες στέκονται απέναντι στην προοπτική εκποίησής τους και συμφωνήθηκε ότι είναι επιτακτική η ανάγκη δημιουργίας παν-κερκυραϊκού μετώπου κατά του ΤΑΙΠΕΔ, που με μαζικότητα και αποφασιστικότητα θα διατρανώσει την αντίθεση των Κερκυραίων πολιτών στα σχέδια ξεπουλήματος και καταστροφής της δημόσιας περιουσίας, αναλαμβάνοντας όποια δράση κριθεί αναγκαία.

Κοινή παραδοχή και συμπέρασμα που προέκυψε από τη συζήτηση είναι ότι το ΤΑΙΠΕΔ, σε μια χωρίς προηγούμενο και με χαρακτηριστικά υστερίας προσπάθεια να υπηρετήσει τα νεοφιλελεύθερα συμφέροντα των επενδυτών, επιχειρεί την εκποίηση δεκάδων περιοχών της χώρας με την ψευδή δικαιολογία ότι η χώρα βρίσκεται σε καθεστώς έκτακτης ανάγκης. Στην προσπάθειά του αυτή, πρώτη στο στόχαστρο μπήκε η Κέρκυρα!

Το παν-κερκυραϊκό μέτωπο κατά του ΤΑΙΠΕΔ θα είναι αυτό που θα ματαιώσει τα σχέδια του ΤΑΙΠΕΔ! Γιατί οι Κερκυραίοι πολίτες αγαπούν τον τόπο τους και θα τον προστατεύσουν κάνοντας οτιδήποτε χρειαστεί και προς πάσα κατεύθυνση. Ας το έχουν αυτό υπόψη τους οι αρμόδιοι σε οποιαδήποτε θέση!

Για το λόγο αυτό, αποφασίστηκε μια κοινή εκδήλωση ενημερωτικού χαρακτήρα στην πόλη της Κέρκυρας μέσα στον Ιούλιο. Λεπτομέρειες θα γνωστοποιηθούν τις επόμενες μέρες. Επόμενη συνάντηση και ανοιχτή συνέλευση για το συντονισμό της δράσης αυτής ορίστηκε η επόμενη Τετάρτη 16 Ιουλίου 2014, στις 7:30 μ.μ. στον ίδιο χώρο. Στο μεταξύ, η κίνηση «ΙΣΣΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ» καλεί ξανά τον κόσμο σε κατασκηνωτικό διήμερο για αυτό το σαββατοκύριακο, 12 – 13 Ιουλίου 2014 στην παραλία του Ίσσου.
enet.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ