2014-07-12 09:12:57
Φωτογραφία για ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΡΟΚΟΠΙΟΥ ΣΤΟ ΚΑΑΥ ΠΛΑΤΑΜΩΝΑ
Με λαμπρότητα όπως αρμόζει στις θρησκευτικές τελετές εορτάστηκε και φέτος η μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Προκοπίου στο ΚΑΑΥ Πλαταμώνα χοροστατούντος του Μητροπολίτη Κίτρους Κατερίνης και Πλαταμώνος κ.κ Γεωργίου. 

Το απόγευμα της Δευτέρας 7 Ιουλίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γεώργιος χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Εσπερινό που τελέστηκε στον Στρατιωτικό Ιερό Ναό Αγίου Προκοπίου, που βρίσκεται εντός των θερινών εγκαταστάσεων του ΚΑΑΥ Πλαταμώνα, όπου παραθερίζουν οι οικογένειες των αξιωματικών της 1ης Στρατιάς Λάρισας. Τον Σεβασμιώτατο υποδέχθηκαν ο Διοικητής της 1ης Στρατιάς Αντιστράτηγος Βασίλειος Τελλίδης και ο Διοικητής ΚΑΑΥ Πλαταμώνα Λοχαγός (ΠΒ) Γρηγόριος Λέφας. 

Επίσης, παρέστησαν ο Επίτιμος Διοικητής 1ης Στρατιάς Αντιστράτηγος ε.α. Γεώργιος Σοφιανίδης,ο Επίτιμος Επιτελάρχης 1ης Στρατιάς Αντιστράτηγος ε.α. Δημήτριος Αναγνωστόπουλος, ο Υδκτης της XXIV ΤΘΤ Σχης (ΠΖ) Ιωάννης Χατζησαββίδης και πολλοί άλλοι ανώτατοι και ανώτεροι αξιωματικοί με μέλη των οικογενειών τους. Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος τόνισε την αξία της πίστης και των αρετών στη ζωή του ανθρώπου. Επικεντρώνοντας στο πρόσωπό του Αγίου Προκοπίου επισήμανε ότι ο Άγιος είχε την ιδιότητα του στρατιωτικού και η ζωή του διεπόταν από τις χριστιανικές αρετές και τις ηθικές αρχές. Κατέληξε λέγοντας ότι καμμία ιδιότητα, επάγγελμα ή θέση δεν δίνει αξία στον άνθρωπο, παρά μόνον η σχέση του με τον Θεό και η προσφορά του στον συνάνθρωπο.
kranos
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ