2014-07-12 13:46:12
Φωτογραφία για Προβληματισμός για την εμπλοκή Ολυμπίας Οδού με τη νέα σιδηροδρομική γραμμή
Σε συμπληρωματική σύμβαση για την κατασκευή του αυτοκινητοδρόμου της Ολυμπίας οδού καλείται να προχωρήσει το υπουργείο Υποδομών, προκειμένου να εντάξει εργασίες που αφορούν τη νέα σιδηροδρομική γραμμή, οι οποίες αν δεν γίνουν παράλληλα με την κατασκευή του δρόμου θα εκτοξεύουν το κόστος της δημιουργίας των νέων σιδηροδρομικών υποδομών.

Ο υπό κατασκευή αυτοκινητόδρομος της Ολυμπίας οδού συμπίπτει σε οκτώ σημεία με τη νέα σιδηροδρομική γραμμή υψηλών ταχυτήτων που κατασκευάζει η ΕΡΓΟΣΕ, καθώς τα έργα μελετήθηκαν και δημοπρατήθηκαν ετεροχρονισμένα, ενώ το «πάγωμα» των εργασιών στον οδικό άξονα δεν επέτρεψε τον εναρμονισμό των δύο πρότζεκτ.

Το ζήτημα που έχει ανακύψει, επιβεβαίωσε με δηλώσεις του στην «Π» ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΓΟΣΕ Κώστας Σπηλιόπουλος αναφέροντας τα εξής: «Βεβαίως και γνωρίζαμε πως θα έρθουμε πρόσωπο με πρόσωπο με την Ολυμπία Οδό σε αρκετά σημεία της διαδρομής, γιατί δεν είχαμε τα περιθώρια να επεκταθούμε, ούτε εμείς ούτε εκείνοι. Στα σημεία αυτά έχουν υπολογιστεί να γίνουν σοβαρά τεχνικά έργα, και τα οποία είχε αναλάβει η ΕΡΓΟΣΕ. Πρόκειται για ανισόπεδες ή άλλες διαβάσεις, γεφυρώσεις, ανισόπεδους κόμβους κ.λπ. σε περιοχές όπως ο Λόγγος, η Παναγοπούλα κ.λπ.


Τώρα όμως μετά την επανεκκίνηση των εργασιών από την Ολυμπία Οδό διαπιστώθηκε πως εκείνη τρέχει με πολύ πιο γρήγορους ρυθμούς από ότι η ΕΡΓΟΣΕ. Πρέπει λοιπόν να γίνουν τώρα τα έργα, που ούτως ή άλλως έχουν προβλεφθεί, αλλά να μην γίνουν από την ΕΡΓΟΣΕ αλλά από την Ολυμπία. Γιατί σε διαφορετική περίπτωση η Ολυμπία θα ακολουθήσει την πορεία της, και όταν εμείς φθάσουμε εκεί θα χρειαστεί μεγαλύτερη δαπάνη, από αυτήν που έχουμε προϋπολογίσει ότι χρειαζόμαστε. Τα χρήματα υπάρχουν, είναι προϋπολογισμένα. Συνεπώς θα πρέπει τώρα να γίνει μία επί πλέον σύμβαση με την Ολυμπία Οδό για να φτιάξει αυτή τα τεχνικά έργα, που είναι δύσκολα αλλά αναγκαία.

Προβλέπω πως η Ολυμπία θα ολοκληρώσει τις εργασίες της μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2016».
pelop.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ