2014-07-12 14:43:01
Φωτογραφία για Μάθε και πράξε... Έτσι μπορείς να σώσεις μια αθώα ζωή!
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι σε ότι αφορά περιστατικά δηλητηρίασης, κακοποίησης, εγκατάλειψης ή απειλής δηλητηρίασης του ζώου σας θα πρέπει άμεσα να καλείτε και να ενημερώνετε την Αστυνομία.

Από την σελίδα της Ζωοφιλικής Ένωση Ηλιούπολης βρήκαμε και κοινοποιούμε.

 

Δεν μπορούμε να καλέσουμε εμείς την Αστυνομία για εσάς την στιγμή που εσείς είστε μάρτυρες του περιστατικού. Ξεχάστε επίσης την καραμέλα "Η Αστυνομία δεν θα έρθει".  Η Αστυνομία θα έρθει αρκεί να την καλέσετε.

Η Αστυνομία είναι υποχρεωμένη να έρθει την στιγμή που στον δρόμο βρήκατε νεκρά ζώα ή δηλητήρια, να καταγράψει το γεγονός, να τα συλλέξει και να τα πάει για τοξικολογικό έλεγχο.

Σε περιπτώσεις φόλας θα πρέπει επίσης να ενημερώνετε τον Δήμο σας προκειμένου να στείλει συνεργείο καθαρισμού για να ελέγξει και να καθαρίσει την περιοχή.

Τα τηλέφωνα του Δήμου Ηλιούπολης για αυτές τις περιπτώσεις είναι 210 9940900, 210 9970001 και το 5ψηφιο 15377


Επίσης, αν τυχόν καλώντας το 100 αρνηθούν να σας εξυπηρετήσουν μπορείτε να καλέσετε τα κεντρικα της αστυνομίας και να τους εξηγήσετε το συμβάν και οτι καλέσατε το τηλεφωνικό κέντρο και αρνήθηκαν να σας εξυπηρετήσουν.

Αρχηγείο Ελληνικής Αστυνομίας

Π. Κανελλοπούλου 4, Τ.Κ. 101 77, Αθήνα

Τηλεφωνικό Κέντρο: 210-6977000 Website: www.hellenicpolice.gr

Επίσης αν αντιληφθώ ότι κάποιο ζώο κακοποιείται από τους ιδιοκτήτες του που μπορώ να απευθυνθώ για να το καταγγείλω;

Η κακοποίηση, ο βασανισμός, η κακή και βάναυση μεταχείριση, καθώς και οποιαδήποτε πράξη βίας σε βάρος ζώου είναι πράξεις άδικες, που διώκονται σε βαθμό πλημμελήματος και τιμωρούνται με φυλάκιση και χρηματική ποινή, σύμφωνα με το Ν. 1197 / 1981, όπως τροποποιήθηκε με το Ν. 4039/ 2012 και ισχύει σήμερα.

Κάθε πολίτης που αντιλαμβάνεται κάποια από τις παραπάνω πράξεις έχει τη δυνατότητα να καταγγείλει το περιστατικό στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής, στην Κτηνιατρική Υπηρεσία της αρμόδιας Νομαρχίας, καθώς επίσης και στη οικεία Εισαγγελία.

ilioupoligiaolous.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ