2014-07-12 19:10:12
Φωτογραφία για Αύξηση μισθού σε οδηγούς λεωφορείων που κάνουν οικονομία στον κλιματισμό τις ημέρες με καύσωνα
Στόχους παραγωγικότητας στους οδηγούς Μέσων Μαζικής Μεταφοράς (ΜΜΜ) θέτουν με κοινή τους απόφαση οι υπουργοί Μεταφορών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης, κ.κ. Χρυσοχοϊδης, Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της εφαρμογής του μέτρου αξιολόγησης των υπαλλήλων του στενού και ευρύτερου Δημόσιου Τομέα.

Σύμφωνα με τη σχετική υπουργική απόφαση, όσοι οδηγοί λεωφορείων, τρόλεϊ και αμαξοστοιχιών μετρό, ΗΣΑΠ και τραμ κρατούν κλειστό το air condition κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, θα λαμβάνουν πριμ παραγωγικότητας, ενσωματωμένο στον μηνιαίο μισθό τους.

Το πριμ θα προσαυξάνεται για όσους οδηγούς αποφεύγουν τη χρήση κλιματισμού κατά τις ημέρες με καύσωνα και δη τις ώρες αιχμής.

Το μέτρο μέχρι στιγμής δεν έχει προκαλέσει καμία αντίδραση στους οδηγούς των ΜΜΜ, καθώς είναι ελάχιστοι αυτοί που ούτως ή άλλως ανοίγουν το air condition. Αυτό οφείλετε σε προηγούμενη φήμη που είχε κυκλοφορήσει και στην ευρύτερη αίσθηση που επικρατεί, ότι το κόστος της αυξημένης κατανάλωσης καυσίμων θα παρακρατείται από το μισθό τους. Αν και πρόκειται για κάτι που στη συνέχεια αποδείχθηκε απολύτως αναληθές, δεν έχει ακόμη εμπεδωθεί.


Η κοινή υπουργική απόφαση βασίστηκε σε έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους κατόπιν εισήγησης του υπουργείου Οικονομικών, σύμφωνα με την οποία η χρήση των κλιματιστικών όταν ο υδράργυρος "χτυπάει κόκκινο", επιβαρύνει σημαντικά τον κρατικό προϋπολογισμό και ως εκ τούτου θέτει σε κίνδυνο την επίτευξη των στόχων πρωτογενούς πλεονάσματος.

Σε απόρρητο έγγραφο του υπουργείου Οικονομικών προς την τρόικα, αναφέρετε επίσης και ο στόχος για μείωση του προσδόκιμου ορίου ζωής, ειδικά των ηλικιωμένων πολιτών αλλά και λοιπών ευπαθών στη ζέστη ομάδων που χρησιμοποιούν τα ΜΜΜ. Η επίτευξη του εν λόγω στόχου μέσω της πρόκλησης καρδιακών και αναπνευστικών επεισοδίων λόγω αποπνικτική ζέστης, αναμένεται να ελαφρύνει σημαντικά το βάρος που έχουν επωμιστεί τα ασφαλιστικά ταμεία, αναφέρει το έγγραφο.

Σύμφωνα με πληροφορίες η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Μεταφορών σε συνεννόηση με το υπουργείο Τουρισμού, επεξεργάζεται την επέκταση της ρύθμισης και στους οδηγούς ταξί, προκειμένου οι τουρίστες που θα βρεθούν στην Ελλάδα τη φετινή θερινή σεζόν να βιώσουν τι εστί ελληνική φιλοξενία με όλες τους τις αισθήσεις, με πρώτη και κύρια την όσφρηση.
theblob.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Το «γεράκι» στη Θράκη
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Το «γεράκι» στη Θράκη
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ