2014-07-13 16:58:35
Φωτογραφία για Συνάντηση Α. Σαμαρά με τον πρόεδρο της Κίνας σήμερα το απόγευμα στη Ρόδο
Στη Ρόδο θα διανυκτερεύσει την Κυριακή ο πρόεδρος της Κίνας, Σι Τζινπίνγκ, προτού αναχωρήσει τη Δευτέρα για τη Βραζιλία Στο αεροδρόμιο θα τον υποδεχθεί ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ενώ γεύμα προς τιμήν του θα παραθέσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας.

Το απόγευμα (18:00) ο κ. Σαμαράς θα συναντηθεί με τον κ. Τζινπίνγκ στο Κάστρο των Ιπποτών και στη συνέχεια θα επισκεφθούν την Παλαιά Πόλη της Ρόδου. Ο κ. Σαμαράς θα αναχωρήσει για την Αθήνα στις 21:00, ενώ ο κ. Τζινπίνγκ θα διανυκτερεύσει στο νησί.

Όπως υπογραμμίζει το πρακτορείο Reuters πρόκειται για τη δεύτερη επίσκεψη κορυφαίου κινέζου αξιωματούχου στην Ελλάδα μέσα σε ένα μήνα. Στη Βραζιλία ο πρόεδρος της Κίνας θα συμμετάσχει στη σύνοδο κορυφή των BRICS (Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα και Νότια Αφρική). Ο Σι Τζιπίνγκ είχε συναντηθεί με τον πρωθυπουργό το 2013, κατά την επίσκεψη του κ. Σαμαρά στην Κίνα.

Η Ελλάδα ελπίζει πως οι κινεζικές επενδύσεις θα βοηθήσουν να τονωθεί η οικονομία της και να περάσει στην ανάπτυξη. Η Κίνα βλέπει τη στρατηγική θέση της Ελλάδας, ως πύλη τόσο προς την Ευρώπη όσο και προς την Αφρική για τη διάθεση των κινεζικών προϊόντων.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ