2014-07-14 08:11:22
Φωτογραφία για Οικονόμοι τελικά οι υποψήφιοι δήμαρχοι του Αγρινίου…
Έχουν περάσει δυο μήνες και πλέον από τις εκλογικές αναμετρήσεις για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και έχει σίγουρα ενδιαφέρον το ύψος των εκλογικών δαπανών που παρουσιάζει ο κάθε υποψήφιος δήμαρχος Αγρινίου και ο συνδυασμός του .

Καταρχήν ένα πρώτο συμπέρασμα είναι πως οι υποψήφιοι ήταν ιδιαίτερα… φειδωλοί με τα έξοδα τους και οικονόμοι σε σχέση με τα ανώτατα όρια που βάζει η σχετική νομοθεσία.

Για παράδειγμα, με βάση αυτά που έχουν αναρτηθεί ο συνδυασμός του απερχόμενου δημάρχου Αγρινίου Παύλου Μοσχολιού ξόδεψε το 11,14% του ορίου που θέτει ο Καλλικράτης. Το όριο είναι 268.950 ευρώ και ο συνδυασμός του κ. Μοσχολιού έχει σύνολο δαπανών 29.963 ευρώ.

Ο συνδυασμός του κ. Παπαναστασίου ήταν ακόμη πιο φειδωλός στα έξοδα του, αφού ξόδεψε μόλις το 6,38% του ορίου δαπανών που προβλέπει ο νόμος! Μόλις 13.569 ευρώ είναι το ποσό που έχει αναρτήσει στο διαδίκτυο. Εξαιρετικό «συμμάζεμα» αν αναλογιστούμε και την επίδοση του! Με αυτήν την επίδοση να περιμένουμε λοιπόν να κάνει πολλά στον δήμο με λιγοστούς πόρους.


Η παράταξη του κ. Τραπεζιώτη (ΣΥΡΙΖΑ) έχει 15.507 ευρώ έξοδα. Κάλυψε το 6,38% του ύψους δαπανών που δικαιούνταν να έχει.

Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα όμως όλοι οι υποψήφιοι σε σχέση με τα έσοδα τους, παρουσιάζουν και έστω, ένα μικρό «κέρδος», αφού τα έσοδα του , είναι κατά τι, περισσότερα από τα έξοδα τους!

Τα έξοδα της Λαϊκής Συσπείρωσης αφορούν μόνον σε εκτύπωση ψηφοδελτίων και σε τίποτε άλλο και ανέρχονται σε 1.505 ευρώ.

Τέλος, το «Ανυπότακτο Αγρίνιο», παρουσιάζει έξοδα 2.537 ευρώ για εκτυπώσεις ψηφοδελτίων κλπ.

Παράλληλα ενδιαφέρον παρουσιάζουν και τα έξοδα των υποψήφιων Συμβούλων που επίσης έχουν την υποχρέωση να αναρτήσουν έσοδα και δαπάνες στο διαδίκτυο. Για παράδειγμα υποψήφια εμφανίζει θετικό ισοζύγιο εσόδων – δαπανών, πάνω από 800 ευρώ!

Σε κάθε περίπτωση, όποιος νομίζει πως αυτό το σύστημα «ελέγχου και διαφάνειας» περιόρισε το «μαύρο χρήμα», προφανώς και πλανάται, για να λέμε την αλήθεια. Ίσως να το έκανε σε περιορισμένο πάντως σημείο. Περισσότερο όμως δημιούργησε μια εικόνα «νομιμοφάνειας».

Πηγή: agriniopress
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ