2014-07-14 10:17:55
Φωτογραφία για Τρία πύρινα μέτωπα στην Αχαΐα το Σαββατοκύριακο
«Μάχη» με τις φλόγες σε τρία πύρινα μέτωπα, από τα οποία απειλήθηκαν κατοικημένες περιοχές, αλλά και αγροκτήματα έδωσαν το Σαββατοκύριακο, οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην Αχαΐα, έχοντας να αντιμετωπίσουν κυρίως, τον κίνδυνο εξάπλωσης των πυρκαγιών λόγω των δυνατών ανέμων.

Οι φωτιές εκδηλώθηκαν σε δασικές και αγροτικές εκτάσεις στο Γιαννισκάρι, στο Νέο Ερινεό και στις Πόρτες.

ΣΤΟ ΓΙΑΝΝΙΣΚΑΡΙ

Συναγερμός σήμανε στις 4.10 το απόγευμα της Κυριακής στην Πυροσβεστική Υπηρεσία για πυρκαγιά που ξέσπασε στο Γιαννισκάρι, κοντά στον Άραξο. Η φωτιά ξέσπασε σε έκταση με χαμηλή βλάστηση και επεκτάθηκε στο δάσος, αλλά και σε γεωργικές καλλιέργειες. Στην κατάσβεση συμμετείχαν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις από γη και αέρα. Συγκεκριμένα, έσπευσαν στην περιοχή, έντεκα οχήματα με 25 άνδρες, ένα πεζοπόρο τμήμα 14 ατόμων, ενώ όλο το απόγευμα, τέσσερα αεροσκάφη, τύπου καναντέρ πραγματοποιούσαν συνεχείς ρίψεις νερού. Επίσης το έργο της πυρόσβεσης ενίσχυσαν βυτιοφόρα και μηχανήματα του Δήμου Δυτικής Αχαΐας. Η φωτιά τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο λίγο μετά τις 7.30 το απόγευμα, ενώ στο σημείο παρέμειναν όλη τη νύχτα πυροσβεστικές δυνάμεις για να αποτραπεί ο κίνδυνος αναζωπύρωσης. Οι φλόγες έκαψαν επτά στρέμματα δασικής έκτασης και 13 γεωργικής.


ΣΤΟ ΝΕΟ ΕΡΙΝΕΟ

Δέκα συνολικά στρέμματα, δασικής και γεωργικής έκτασης έκαψε η φωτιά που ξέσπασε την Κυριακή στις 11.10 το πρωί στο Νέο Ερινεό. Η φωτιά τέθηκε σε πλήρη έλεγχο, το μεσημέρι και αφού οι πυροσβέστες έδωσαν «μάχη» προκειμένου να περιορίσουν το πύρινο μέτωπο, το οποίο απείλησε αγροκτήματα, λόγω και των δυνατών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή. Στο έργο της κατάσβεσης συμμετείχαν εννέα οχήματα με 25 άνδρες, ένα πεζοπόρο τμήμα επτά ατόμων, καθώς επίσης, και μηχανήματα του Δήμου Αιγιάλειας.

ΣΤΙΣ ΠΟΡΤΕΣ

Αργά το βράδυ του Σαββάτου τέθηκε υπό έλεγχο και η φωτιά που ξέσπασε το απόγευμα της ίδιας ημέρας στην περιοχή Πόρτες Αχαΐας. Επί τόπου παραμένουν δυο οχήματα της Υπηρεσίας με πέντε άνδρες, καθώς λόγω των ανέμων υπάρχει κίνδυνος αναζωπύρωσης των εστιών. Η φωτιά έκαψε οχτώ στρέμματα γεωργικής έκτασης και δυο στρέμματα δασικής. Η κινητοποίηση της πυροσβεστικής ήταν μεγάλη. Στο έργο της κατάσβεσης συμμετείχαν 14 άνδρες με 7 οχήματα.

Πηγή: εφημερίδα Γνώμη
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ