2014-07-14 19:09:34
Φωτογραφία για ΟΙ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΟΦΕΙΛΩΝ ΣΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΕΞΕΤΑΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΪΚΑ
Οι ρυθμίσεις για την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς στα Ταμεία, βρέθηκαν στο επίκεντρο συνάντησης τεχνικών κλιμακίων της τρόικας με αξιωματούχους του υπουργείου Εργασίας, οι οποίοι εξέφρασαν έντονο προβληματισμό για την αποτελεσματικότητα της ρύθμισης «Νέα Αρχή». Την Τρίτη το μεσημέρι στις 15:00, θα υπάρξει νέα συνάντηση του υπουργού Γ. Βρούτση με τους επικεφαλής της τρόικας, στο υπουργείο Οικονομικών, οι οποίοι φαίνεται να επιμένουν στα θέματα του Ασφαλιστικού και των εργασιακών.

Κατά τη σύσκεψη, σήμερα Δευτέρα, στο υπουργείο Εργασίας, υπηρεσιακών παραγόντων του υπουργείου, διοικητών των ασφαλιστικών ταμείων και εκπροσώπων του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ) με τεχνικά κλιμάκια της τρόικας, εξετάσθηκαν τα αποτελέσματα της ρύθμισης «Νέα Αρχή», για την εξόφληση των οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία, έναν χρόνο μετά τη θεσμοθέτησή του. Ειδικότερα, στη σύσκεψη συμμετείχαν ο γενικός γραμματέας κοινωνικής ασφάλισης, Παναγιώτης Κόκκορης, και οι διοικητές του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ) Αναστάσιος Παπανικολάου, του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ ) Γεωργία Κοτίδου και του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων Ξενοφώντας Βεργίνης.


Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων και τον πρόεδρο του ΕΤΑΑ, οι διοικητές των ταμείων παρουσίασαν τα στοιχεία για την πορεία της εφαρμογής της ρύθμισης, ενώ εξέφρασαν έντονο προβληματισμό για την αποτελεσματικότητα του μέτρου. «Η σημερινή συνάντηση ήταν ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα και μπορέσαμε να μεταφέρουμε τους προβληματισμούς μας για την αποτελεσματικότητα της ρύθμισης» ανέφερε μετά τη συνάντηση ο κ. Κόκκορης. «Δεν πρέπει να βλέπουμε μόνο τους αριθμούς, αλλά και τους ανθρώπους» πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες επρόκειτο για μια τεχνική συνάντηση, όπου οι εμπλεκόμενοι φορείς αντάλλαξαν απόψεις για το πώς θα προχωρήσουν στο εξής οι ρυθμίσεις, χωρίς να συζητηθούν λεπτομέρειες που να αφορούν στη βελτίωση των διατάξεων που ισχύουν.

ΑΜΠΕ

 ''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ