2014-07-15 22:34:47
Φωτογραφία για Νίκος Τσούκαλης: Θα επαναλειτουργήσει η αεροπορική σύνδεση Αράξου - Λονδίνου;
Ερώτηση προς τον κ. Υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών κατέθεσε ο βουλευτής κ. Ν. Τσούκαλης σχετικά με την άμεση ανάγκη αεροπορικής σύνδεσης Λονδίνου – Αράξου.

Ακολουθεί το κείμενο της ερώτησης:

«Μετά τη διακοπή των δρομολογίων της Ryanair από το Αεροδρόμιο του Αράξου προς το Λονδίνο από το 2012, δεν έχει υπάρξει καμία συντονισμένη προσπάθεια από την πλευρά της Πολιτείας και των τοπικών φορέων της Δυτικής Ελλάδας για επαναλειτουργία αυτής της γραμμής από κάποια αεροπορική εταιρία, είτε εγχώρια είτε του εξωτερικού, παρά την ύπαρξη αυξημένου ενδιαφέροντος του επιβατικού κοινού για το εν λόγω δρομολόγιο.

Συγκεκριμένα, περισσότεροι από 1.700 πολίτες έχουν ήδη υπογράψει διαδικτυακά υπέρ της αεροπορικής σύνδεσης Λονδίνου με τη Δυτική Ελλάδα μέσω του Αεροδρομίου του Αράξου, ενώ από έρευνα που ανακοινώθηκε πρόσφατα προκύπτει ότι η Πελοπόννησος αποτελεί προορισμό που βρίσκεται ψηλά στην προτίμηση των Βρετανών. Επιπλέον, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία από το Αεροδρόμιο του Αράξου, τον πρώτο μήνα λειτουργίας της γραμμής Λονδίνο - Άραξος από τη Ryanair (Μάρτιος – Απρίλιος 2012) είχαν αφιχθεί στον Άραξο από Λονδίνο (αεροδρόμιο Stansted) περίπου 1.000 άτομα, και είχαν αναχωρήσει άλλοι τόσοι επιβάτες.


Καθώς αποτελεί αναμφισβήτητο γεγονός ότι οποιαδήποτε αεροπορική σύνδεση, πόσω μάλλον με το εξωτερικό, είναι χρήσιμη και απαραίτητη για την ανάπτυξη της περιοχής της Δυτικής Ελλάδας, και δεδομένου του αυξημένου ενδιαφέροντος του επιβατικού κοινού,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Προτίθεστε να αναλάβετε πρωτοβουλίες συντονισμού φορέων της Δυτικής Ελλάδας, ώστε να επαναλειτουργήσει και να καταστεί βιώσιμη η αεροπορική σύνδεση Αράξου - Λονδίνου;»
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Aποστολή  Crna Trava Σερβία
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Aποστολή Crna Trava Σερβία
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ