2014-07-16 02:42:06
Φωτογραφία για ΥΠΑΜ Κύπρου: Είμαστε ευαίσθητοι στο θέμα σίτισης των εθνοφρουρών
Ιδιαίτερη ευαισθησία επιδεικνύει το Υπουργείο Άμυνας στα θέματα σίτισης των εθνοφρουρών, αναφέρει το Υπουργείο Άμυνας, σε ανακοίνωσή του μετά τα περιστατικά που σημειώθηκαν στο... ΚΕΝ Πάφου και αφορούν την αλλοίωση ψωμιού.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Υπουργός Άμυνας Χριστόφορος Φωκαϊδης μόλις ενημερώθηκε για τα περιστατικά που αφορούν σε αλλοίωση ψωμιού, αλλά και στη μεταχρονολογημένη ημερομηνία παραγωγής αρτοποιητικού προϊόντος που σερβίρεται ως πρόγευμα, και αφορά σε παράβαση των Κανονισμών περί Σήμανσης, Παρουσίασης και Διαφήμισης Τροφίμων, έδωσε άμεσα οδηγίες όπως:

Τα αρμόδια όργανα στο ΚΕΝ Πάφου προβούν σε ενδελεχή έλεγχο σε όλα τα αρτοποιητικά είδη, λόγω της ευπάθειας που παρουσιάζουν κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, να ενημερωθούν οι Υγειονομικές Υπηρεσίες του κράτους προκειμένου να διεξαχθούν έκτακτοι υγειονομικοί έλεγχοι στα υποστατικά της εταιρείας, καθώς και διενέργεια δειγματολειπτικών ελέγχων, σε συνεργασία με την Εθνική Φρουρά, στα προϊόντα που παραδίδει η εν λόγω εταιρεία.


Επίσης να προχωρήσει το Υπουργείο Άμυνας σε επιβολή προστίμου προς την εταιρεία παρασκευής, όπως προβλέπεται από το συμβόλαιο, αλλά και να διερευνηθεί η δυνατότητα διακοπής του συμβολαίου με την εν λόγω εταιρεία και σύναψη εκ νέου σύμβασης με άλλη εταιρεία.

Επίσης, ο κ. Φωκαϊδης έδωσε οδηγίες προς το Γενικό Επιτελείο της Εθνικής Φρουράς όπως πραγματοποιηθεί έρευνα από τη Διοίκηση της VIII Ταξιαρχίας για το εν λόγω συμβάν, άμεσα αντικατασταθούν τα στελέχη που εμπλέκονται σε αυτό, και όπως ενταθούν οι έλεγχοι σε όλα τα Κέντρα Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων από τα αρμόδια όργανα της Εθνικής Φρουράς σε συνεργασία με τις Υγειονομικές Υπηρεσίες του κράτους, ιδιαίτερα στα ευπαθή προϊόντα, που παραδίδονται κατά την καλοκαιρινή περίοδο, όπως είναι το ψωμί.

«Το υπουργείο Άμυνας», καταλήγει η ανακοίνωση, δείχνοντας ιδιαίτερη ευαισθησία στα ζητήματα σίτισης των εθνοφρουρών σημειώνει ότι θα είναι ιδιαίτερα αυστηρό σε οποιοδήποτε ανάλογο περιστατικό.

Όλοι όσοι μετέχουν στην εφοδιαστική αλυσίδα, είτε είναι οι προμηθευτές οι οποίοι παραδίδουν, είτε οι διαχειριστές που παραλαμβάνουν τα προϊόντα, θα αναλαμβάνουν την ευθύνη που τους αναλογεί σε περιπτώσεις όπου παρουσιάζονται προβλήματα, καταλήγει η ανακοίνωση.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ