2014-07-16 04:18:06
Φωτογραφία για Παντελής Νικολαϊδης: Βιώνουμε πραξικοπηματική διακυβέρνηση
0 χρόνια κλείνουν σήμερα από τη μαύρη επέτειος του προδοτικού πραξικοπήματος που οδήγησε στην Τουρκική εισβολή και στον εδαφικό ακρωτηριασμό της πατρίδας μας. Μπορεί η Κύπρος να μοιράστηκε εδαφικά το 1974 αλλά κατάφερε μέσα από τις θυσίες και αντοχές του λαού της να διατηρήσει αλώβητη και ακέραιη την κρατική της κυριαρχία.

Ακούσαμε και σήμερα τους πολιτικούς μας με προεξάρχων τον ΠτΔ να μας λένε ότι «δεν πρέπει να βιώσουμε ξανά πραξικοπήματα και τις εγκληματικές τους συνέπειες…».

Τον τραγικό Ιούλη του 1974 η εγκάθετη στη χούντα πραξικοπηματική κυβέρνηση διάρκεσε μόνο 8 μέρες. Όμως σήμερα ο Κυπριακός λαός είτε το θέλουμε είτε όχι ζει μια διαρκή και στυγνή πραξικοπηματική διακυβέρνηση. Στην Κύπρο έγινε πραξικόπημα και όπως αναφέρει και ο κορυφαίος Έλληνας συνταγματολόγος Γεώργιος Κασιμάτης: «η χώρα παραδόθηκε άνευ όρων σε καρτέλ οικονομικών συμφερόντων και σε συμφέροντα τρίτων χωρών και αποτελεί ταυτόχρονα το μέγιστο “πείραμα” της νέας τάξης πραγμάτων για την απόλυτη κατοχή μίας χώρας χωρίς να προηγηθεί πόλεμος».


Οι σημερινοί κατ’ ευφημισμό κυβερνώντες είναι απλά οι εγκάθετοι μιας ξενοκίνητης πραξικοπηματικής διακυβέρνησης που μετέχουν σε σχέδιο ολικής απώλειας της εθνικής κυριαρχίας και ανεξαρτησίας της Κύπρου, δηλαδή αυτού που απέτυχε οικτρά η Τουρκική εισβολή και 40-χρονη κατοχή.

Αυτή είναι δυστυχώς η σημερινή τραγική Κυπριακή πραξικοπηματική πραγματικότητα η οποία ξεκληρίζει, ρημάζει, ξεσπιτώνει και δολοφονεί κοινωνικά, οικονομικά και ψυχολογικά τους ανθρώπους. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ