2014-07-16 06:03:05
Φωτογραφία για Κρίση και απορρίμματα: κατά 40% μειώθηκε η παραγωγή στο δήμο Φυλής
Δραστική μείωση και στην παραγωγή απορριμμάτων στην ευρύτερη περιοχή της Φυλής έχει επιφέρει η κρίση, όπως προκύπτει από τα διαθέσιμα στοιχεία. Οι κάτοικοι του δήμου παράγουν 40% λιγότερα απορρίμματα από ότι στο παρελθόν αλλά, παρόλα αυτά, παραμένουν «πρωταθλητές» στην ανακύκλωση, καθώς το 10% από αυτά είναι ανακυκλώσιμα.

Πενήντα τόνοι σκουπιδιών, κατά μέσο όρο, παράγονται σε ημερήσια βάση και στις τρεις δημοτικές κοινότητες του δήμου Φυλής (Άνω Λιόσια, Ζεφύρι, Φυλή), όταν πριν το ξέσπασμα της κρίσης, μόνο στα Άνω Λιόσια, ήταν 60 τόνοι ημερησίως. Είναι χαρακτηριστικό ότι τα απορριμματοφόρα γέμιζαν οκτώ τόνους απορριμμάτων ενώ πολλά από αυτά έκαναν και δεύτερο δρομολόγιο ενώ σήμερα συχνά δε γεμίζουν καν.

Επιπλέον, όπως τονίζει πηγή του δήμου που γνωρίζει πολύ καλά το χώρο και το αντικείμενο, έχει μειωθεί ο όγκος των σκουπιδιών και από τις λαϊκές αγορές ενώ τείνουν να εκλείψουν οι χάρτινες ή άλλες συσκευασίες από μεγάλα αντικείμενα, που κάποτε αγοράζονταν με πολύ μεγάλη συχνότητα από το καταστήματα ηλεκτρικών ειδών. Παράλληλα, έχουν αυξηθεί οι ρακοσυλλέκτες, οι οποίοι μαζεύουν από τους κάδους ότι θεωρούν πως μπορεί να τους είναι χρήσιμο για να τα πουλήσουν.


Αξίζει να σημειωθεί, ότι στον πρώην δήμο Άνω Λιοσίων υπήρχε ειδικό δρομολόγιο για την περισυλλογή απορριμμάτων από τα εργοστάσια και τη βιομηχανική παραγωγή της περιοχής. «Να φανταστείτε ότι μόνο όσα πετούσε η ΜΕΒΓΑΛ γέμιζαν μισό φορτηγό» σημειώνει η ίδια πηγή.

Ωστόσο, η μείωση της παραγωγής οδήγησε αρχικά στη συρρίκνωση και τέλος στην παύση των δρομολογίων, καθώς «ούτε η βιομηχανία δεν παράγει πλέον».
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ