2014-07-16 08:29:07
Φωτογραφία για Υπουργείο Υποδομών: Ενωτική ανακοίνωση για το έργο επέκτασης του Προαστιακού στο Λαύριο
Δελτίο Τύπου εξέδωσε το Υπουργείο Υποδομών, ύστερα από την χτεσινή ανακοίνωση των εργαζομένων της ΕΡΓΟΣΕ σχετικά με την επέκταση του Προαστιακού Σιδηρόδρομου από το Κορωπί στο Λαύριο. Ουσιαστικά με την τοποθέτηση του τοποθετεί τα πράγματα στη θέση τους. Όπως λέει "Η ΕΡΓΟΣΕ είναι θυγατρική του ΟΣΕ. Η κυβέρνηση έχει την ευθύνη χρηματοδότησης  και ο ΟΣΕ την ευθύνη σχεδιασμού των προδιαγραφών του κάθε έργου. Η ΕΡΓΟΣΕ κάνει το σχεδιασμό υλοποίησης του έργου εντός των προδιαγραφών που καθορίσθηκαν.

Όλα αυτά τα απλά ισχύουν και για το συγκεκριμένο έργο. Οι γνώμες και οι προτάσεις όλων ακούσθηκαν και συζητήθηκαν. Ελήφθησαν οι αποφάσεις από τους αρμόδιους, γιατί οι πολίτες και η οικονομία θέλουν έργα και όχι λόγια και ατέρμονες διαμάχες.

Όποιος έχει να συνεισφέρει θετικά στη βελτίωση των όρων κατασκευής ή επιτάχυνσης του έργου, ας το κάνει. Θα κερδίσουμε όλοι. Τα υπόλοιπα δεν προσφέρουν."


Σχεδόν άμεση ήταν και η αντίδραση των εργαζομένων της ΕΡΓΟΣΕ που επανέρχονται και θεωρούν θετική την τοποθέτηση του ΥΠΟΜΕΔΙ. Στην ανακοίνωση τους αναφέρεται πως "Χαιρετίζουμε τη  συνημμένη ανακοίνωση του Υπουργού, η οποία ερχόμενη σε συνέχεια του χθεσινού μας Δελτίου Τύπου, είναι προς την σωστή κατεύθυνση και ουσιαστικά μέσω της διασαφήνισης του ρόλου, ενός εκάστου, ανάβει το «πράσινο φώς» δια την σωστή εφαρμογή των διαδικασιών."

Μετά από τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών αναμένεται να ολοκληρωθεί ο σχεδιασμός και να μάθουμε περισσότερες λεπτομέρειες για τον σχεδιασμό του έργου της επέκτασης του Προαστιακού Σιδηροδρόμου προς το Λαύριο.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ