2014-07-16 12:51:08
Φωτογραφία για Εκδομή στον Πόντο 2014 - Ταξίδι ζωής για κάθε Πόντιο
Ταξίδι ζωής για κάθε Πόντιο. Δεκαπενταύγουστος στην Παναγία Σουμελά. Εκδρομή στον Πόντο 2014 με το Akis Travel - Ακολουθεί το αναλυτικό πρόγραμμα της εκδρομής. Νέα τιμή!

Σημαντικό: Η εκδρομή πραγματοποιείται από όλη την Ελλάδα!

1η μέρα:  Δευτέρα, 11 Αυγούστου Κατερίνη-Κωνσταντινούπολη (670 χλμ)

Αναχώρηση το βράδυ από Κατερίνη στις 22:00, και από την Θεσσαλονίκη στις 23:00 για Κήπους. Στάση καθ’οδόν. Έλεγχος διαβατηρίων. Χρόνος ελεύθερος στα αφορολόγητα είδη. Μέσω Μαλγάρων και Ραιδεστού. Μετάβαση στην Πόλη. Νυχτερινό ταξίδι.

2η μέρα: Τρίτη, 12 Αυγούστου Πόλη. (70 χλμ)

Άφιξη στην Κωνσταντινούπολη. Επίσκεψη στην Αγία Σοφία και στον Αρχαίο Ιππόδρομο. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Ελεύθερος χρόνος για ψώνια στη σκεπαστή αγορά. Το απόγευμα κρουαζιέρα στο Βόσπορο και στη συνέχεια μετάβαση στην πλατεία Ταξίμ, στο γνωστό πεζοδρόμιο της οδού του Πέραν. Διανυκτέρευση.


3η μέρα: Τετάρτη, 13 Αυγούστου Κωνσταντινούπολη –Αμάσεια. (580 χλμ)

Μετά το πρωινό και περνώντας από την  Κρεμαστή Γέφυρα του Βοσπόρου προς την Ασιατική πλευρά της Κωνσταντινούπολης, μετάβαση μέσω Μπολού στην Αμάσεια. Άφιξη αργά το απόγευμα στην Αμάσεια, την πρωτεύουσα των Μιθριδατών βασιλέων του Πόντου και πατρίδα του γεωγράφου Στράβωνα. Ελεύθερος χρόνος για φωτογραφίες στον Ίρι ποταμό, με  φόντο τους λαξευτούς τάφους. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

4η μέρα: Πέμπτη, 14 Αυγούστου Αμάσεια - Τραπεζούντα. (500 χλμ)

Πρωινό. Επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Αμάσειας και τους λαξευτούς τάφους των Μιθριδατών βασιλέων. Κατά μήκος του Ίρη ποταμού, αναχώρηση για τη Σαμψούντα, την Οινόη, την Ορντού, την Κερασούντα. Ενδιάμεσες στάσεις για φαγητό και καφέ. Άφιξη το απόγευμα στην Ματσούκα, μια από τις μεγαλύτερες επαρχιακές πόλεις της Τραπεζούντας. Δείπνο, διανυκτέρευση.

5η μέρα: Παρασκευή 15 Αυγούστου Παναγία Σουμελά. (20 χλμ)

Ημέρα της Παναγίας. Θα ανέβουμε το Όρος Μελά όπου θα λειτουργήσει για 5η συνεχόμενη χρονιά η "Παναγία Σουμελά" χοροστατούντος του Οικουμενικού Πατριάρχου κκ. Βαρθολομαίου. Ελεύθερος χρόνος το απόγευμα για επισκέψεις στα γύρω χωρία ή σε κάποιο άλλο Μοναστήρι. Δείπνο και διανυκτέρευση.

6η μέρα: Σάββατο , 16 Αυγούστου Τραπεζούντα. (80 χλμ)

Μετά το πρωινό, αναχωρούμε για την Πρωτεύουσα της Αυτοκρατορίας των Κομνηνών, την Τραπεζούντα. Θα επισκεφθούμε  την Αγία Σοφία, τα  Κάστρα των Κομνηνών, τη Βίλα του Καπαγιαννίδη, το Ποζτεπέ και το Λαογραφικό Μουσείο  που στεγάζεται στην οικία του Θεοφύλακτου. Ελεύθερος χρόνος στην αγορά της πόλης. Επιστροφή το απόγευμα στη Ματσούκα Δείπνο και διανυκτέρευση.

7η μέρα: Κυριακή, 17 Αυγούστου Τραπεζούντα – Αργυρούπολη, Γαρασαρή, Νεοκαισάρεια, Αμάσεια. (572 χλμ)

Αναχώρηση μετά το πρωινό για την Αμάσεια. Βαδίζουμε νότια αυτή τη φορά, διασχίζοντας το Μεσόγειο Πόντο, περνώντας την Αργυρούπολη τη Γαρασαρή και τη Νεοκαισάρεια. Δείπνο και διανυκτέρευση.

8η μέρα: Δευτέρα, 18 Αυγούστου Αμάσεια - Κωνσταντινούπολη. (580 χλμ)

Πρωινό και αναχώρηση για την Κωνσταντινούπολη. Μέσω των  βουνών του Δυτικού Πόντου και του  Όρους Όλυμπος στο BOLY φτάνουμε αργά το βράδυ στην Πόλη. Διανυκτέρευση.

9η μέρα: Τρίτη, 19 Αυγούστου Κωνσταντινούπολη-Κατερίνη. (670 χλμ)

Μετά το πρωινό, επίσκεψη στο Οικουμενικό Πατριαρχείο στο Φανάρι. Ελεύθερος χρόνος στην Πόλη και αναχώρηση το μεσημέρι για την Ελλάδα. Διέλευση Τουρκο - ελληνικών συνόρων. Τελωνειακός έλεγχος. Άφιξη αργά το βράδυ στην πόλη μας.

Τιμή: 550€ σε δίκλινο δωμάτιο

Στην τιμή περιλαμβάνονται:

-Όλες οι μεταφορές με πολυτελές πούλμαν της εταιρείας μας

-Διαμονή σε ξενοδοχεία 3*,4*,5* με πρωινό

-5 δείπνα, εκτός των ξενοδοχείων της Κωνσταντινούπολης

-Μετακίνηση με πούλμαν του γραφείου

-Ξεναγήσεις στην Τραπεζούντα και Κωνσταντινούπολη

-Ταξιδιωτική ασφάλεια

-Αρχηγός - συνοδός του γραφείου

Στην τιμή δεν περιλαμβάνονται:

-Μετακινήσείς με dolmus

-Φιλοδωρήματα - ποτά - γεύματα και είσοδοι σε μουσεία

-Ότι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα

*Η σειρά των ξεναγήσεων δύναται να αλλάξει.

Κρατήσεις: 2310 500 208, 6947 278 410

Akis TravelΒάκχου 1, Θεσσαλονίκη

Τηλ: 2310 500208

Κιν: 6947 278 410

e-mail: [email protected]
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ