2014-07-16 20:21:55
Φωτογραφία για Επιδοτούμενοι βρεφονηπιακοί σταθμοί χρέωναν τους γονείς!
Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών, αλλά και τις τοπικές ΔΟΥ, παραπέμφθηκαν δυο βρεφονηπιακοί σταθμοί, που ενώ χρηματοδοτούνταν από το ΕΣΠΑ, παρείχαν λιγότερες ή χαμηλότερης ποιότητας υπηρεσίες από αυτές που προβλέπονταν στη σύμβαση. Η έρευνα επεκτείνεται και σε τρεις ακόμη σταθμούς, για τους οποίους υπάρχουν ανάλογες καταγγελίες.

Οι δυο βρεφονηπιακοί σταθμοί, ένας στη Νίκαια του Πειραιά κι ένας στο Βόλο, αν και χρηματοδοτούνταν από κοινοτικά κονδύλια, μέσω του ΕΣΠΑ, ακριβώς για να μην επιβαρύνονται οι οικογένειες, είτε απαιτούσαν από τους γονείς των παιδιών που φιλοξενούσαν, να βάλουν το χέρι στην τσέπη, είτε δεν πρόσφεραν τις υπηρεσίες για τις οποίες είχαν δεσμευτεί με σύμβαση.

Ο σταθμός στο Βόλο είχε χρηματοδοτηθεί από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο με 461.700 ευρώ για τη φιλοξενία 118 νηπίων. Όμως –όπως έδειξε η έρευνα της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας- χρέωνε υπηρεσίες μετακίνησης και σίτισης που δεν παρείχε, ενώ το πρόγραμμα απασχόλησης κι εκπαίδευσης των μικρών παιδιών, δεν ανταποκρινόταν στις προδιαγραφές που όριζε η σύμβαση.


Ο σταθμός στην Κοκκινιά είχε χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ με το συνολικό ποσό των 106.400 ευρώ.

Ωστόσο –σύμφωνα με την ίδια έρευνα- ζητούσε από τους γονείς να πληρώνουν για να προσφέρει –πέραν της μετακίνησης- πλήρη σίτιση στα παιδιά τους, κι ένα επιπλέον ποσό ως δίδακτρα για εκπαιδευτικά προγράμματα.

Διαφορετικά, τα γεύματα ήταν λιγότερα, ενώ τα παιδάκια δεν συμμετείχαν σε μαθήματα ζωγραφικής ή σε επιμορφωτικά και ψυχαγωγικά παιχνίδια.

Επιπλέον οι δυο σταθμοί δεν ενημέρωσαν τις αρμόδιες υπηρεσίες όταν διακόπηκε η φιλοξενία νηπίων, καθώς άλλαξαν τόπο διαμονής οι γονείς τους, και συνέχισαν να λαμβάνουν κανονικά ολόκληρη την κοινοτική επιδότηση, χωρίς να τους γίνει μείωση του ποσού.

Πηγή: Star
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ