2014-07-16 22:33:18
Φωτογραφία για ΠΕΑΛΣ: Παρέμβαση Στελέχωση Λιμενικών Αρχών Παραμεθορίου Οριστικά - Ουσιαστικά - Δίκαια
Διαβάστε παρακάτω την ανακοίνωση: "Μετά την πρόσφατη επίσκεψή μας στη Λιμενική Αρχή της Σάμου κατά την οποία αναδείξαμε τα... προβλήματα των ακριτικών Λιμενικών Αρχών που εδώ και μεγάλο διάστημα στενάζουν από την υποστελέχωση, με ενδιαφέρον είδαμε την χθεσινή πρωτοβουλία του κ. ΥΝΑ για την ενίσχυση των κατά τόπους Λιμενικών Αρχών των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου.

Δεν πρέπει όμως να διαλάθει της προσοχής μας, ότι το πρόβλημα αυτό δεν προέκυψε ξαφνικά, αλλά είναι αποτέλεσμα της σταδιακής αποδυνάμωσης των υπηρεσιών του Ανατολικού Αιγαίου δια των συνεχών αποσπάσεων, που έβαζαν σε δεύτερη μοίρα τις υπηρεσιακές ανάγκες εξυπηρετώντας, κατά βάση, τις ανάγκες των «ημετέρων προς τακτοποίηση», τις οποίες εξάλλου επανειλημμένως έχουμε καταγγείλει.

Επίσης, τα τελευταία χρόνια με αποκλειστική ευθύνη της πολιτείας δεν υλοποιήθηκαν οι αποφάσεις των συμβουλίων μεταθέσεων εξαιτίας του γεγονότος ότι δεν διατέθηκαν διαχρονικά οι απαιτούμενοι οικονομικοί πόροι, ώστε απρόσκοπτα να ενισχυθούν οι υπόψη υπηρεσίες και σήμερα, με ημίμετρα, προσπαθούμε να επιλύσουμε το σοβαρότατο αυτό ζήτημα.


Τονίζουμε ότι η επιλεγείσα διαδικασία εκδήλωσης ενδιαφέροντος, είναι μη θεσμοθετημένη, δεν εντάσσεται στο υφιστάμενο νομικό πλαίσιο, που ρυθμίζει τις διαδικασίες για την στελέχωση όλων των υπηρεσιών του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., που αφορούν στο σύνολο του προσωπικού και αντιμετωπίζει το ζήτημα των μεταθέσεων αποσπασματικά, χωρίς να δίνει πραγματικά κίνητρα, ανοίγοντας δρόμους πελατειακών σχέσεων. Ως εκ τούτου δε μπορεί να αποτελεί την πρώτη επιλογή ενός οργανισμού, ούτε σήμερα αλλά ούτε και στο μέλλον.

Με αφορμή λοιπόν τα προαναφερόμενα και επειδή επιτέλους πρέπει να αναληφθούν πρωτοβουλίες για την οριστική, ουσιαστική και δίκαιη αντιμετώπιση του προβλήματος προτείνουμε:

• την εκ των προτέρων εξασφάλιση των οικονομικών πόρων και δέσμευση των απαραίτητων πιστώσεων για την υλοποίηση των κατ’ έτος αποφάσεων του Συμβουλίου τακτικών μεταθέσεων.

• Την θεσμοθέτηση πραγματικών κινήτρων για τη στελέχωση των ακριτικών Λιμενικών Αρχών (επίδομα παραμεθορίου, εξασφάλιση στέγης κλπ).

• την κατάταξη - πρόσληψη στελεχών κατά τα πρότυπα άλλων οργανισμών του ευρύτερου δημόσιου τομέα (π.χ. Πυροσβεστική Υπηρεσία, Τελωνείο κλπ) με την προκήρυξη θέσεων ανά περιφερειακή ενότητα, Λιμενική Αρχή και ειδικότητα που θα συνοδεύεται από υποχρέωση δεκαετούς τουλάχιστον παραμονής στις εν λόγω υπηρεσίες ως προϋπόθεση πρόσληψης.

Προς τούτο καλούμε τον κ. Υπουργό και την Στρατιωτική Ηγεσία να λάβουν σοβαρά υπόψη τις προτάσεις μας, ενεργώντας άμεσα προς αυτή την κατεύθυνση, ενόψει τόσο των τακτικών ετησίων μεταθέσεων όσο και του προαναγγελθέντος διαγωνισμού για πρόσληψη Λ/Φ.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας

Δημήτριος ΣΑΪΤΑΚΗΣ Σπυρίδων ΠΑΣΣΑΚΟΣ" Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ