2014-07-17 09:26:06
Φωτογραφία για Πάτρα: Το 60-70% των επαγγελματιών αδυνατεί να πληρώσει φόρους και ασφάλιση – Έρχονται κατασχέσεις
Σε πλήρες αδιέξοδο έχει περιέλθει το τελευταίο διάστημα η συντριπτική πλειοψηφία των επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στην Πάτρα και την ευρύτερη περιοχή, καθώς, όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ του thebest.gr, τους πνίγουν οι οφειλές, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν άμεσα να χάσουν τα περιουσιακά στοιχεία που διαθέτουν.

Ήδη έχουν αρχίσει να καταφθάνουν σε επαγγελματίες της Αχαΐας ειδοποιητήρια και εντολές κατασχέσεων ακόμα και για οφειλές των 5.000 ευρώ. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών, Βιοτεχνικών, Εμπορικών Σωματείων Νομού Αχαΐας, Παναγιώτη Σκέντζο οι τζίροι πέφτουν ραγδαία, οι οφειλές προς εφορεία και ασφαλιστικούς φορείς αυξάνονται κατακόρυφα κι έτσι ο κίνδυνος των κατασχέσεων είναι άμεσος.

«Περίπου το 60-70% των επαγγελματιών οφείλουν στον ΟΑΕΕ και την εφορία. Οι φόροι μας έχουν γονατίσει. Το 55% των εσόδων μας, μαζί με την προκαταβολή, πηγαίνει στο κράτος. Στο πλαίσιο αυτό δεν υπάρχει σχεδόν κανείς συνάδελφος που να μπορεί να πληρώσεις», εξηγεί ο κ. Σκέντζος.


Όσον αφορά στα ειδοποιητήρια για κατασχέσεις γίνονται μαζικές προσφυγές, που επί της ουσίας σκοπεύουν μόνο στο να κερδηθεί έστω και λίγο χρόνος. Υπάρχει βέβαια πάντα ο φόβος να μην γίνουν δεκτές από τα δικαστήρια κι έτσι μια απόφαση να συμπαρασύρει όλο τον κλάδο.

Δυστυχώς οι επαγγελματίες της Πάτρας και γενικότερα της Αχαΐας δεν βλέπουν φως το βάθος του τούνελ με δεδομένο ότι οι προτάσεις που έχει κάνει η ΟΕΒΕΣΝΑ δεν φαίνεται να γίνονται αποδεκτές από την κυβέρνηση.

«Έχουμε καταθέσει τεκμηριωμένες προτάσεις για τις οφειλές, τις δόσεις, τη μείωση της φορολογίας κ.α. όμως η Τρόικα και η Κυβέρνηση μας αγνοούν», τονίσει ο κ. Σκέντζος, ο οποίος εκτιμά ότι πλέον δεν υπάρχει άλλο περιθώριο από τον ξεσηκωμό του κόσμου ο οποίος στενάζει.

Θάνος Χριστακόπουλος
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ