2014-07-17 10:41:05
Φωτογραφία για Πιέζουν για απέλαση του σταθμάρχη της CIA στην Αυστρία
Τα βαρύ κλίμα ανάμεσα στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ αναφορικά με τις υποθέσεις κατασκοπείας μεταφέρονται και στην Αυστρία καθώς το κόμμα των Πρασίνων, το δεύτερο μεγαλύτερο της αντιπολίτευσης, καλεί σε απέλαση του σταθμάρχη της CIA στην Αυστρία. Εκπρόσωποι του κόμματος τονίζουν πως δεν θεωρούν οτι υπάρχει συνεργασία με τους αμερικάνους αλλά το ότι δεν υπάρχει καμία γραμμή άμυνας ώστε να παρακολουθούνται ορθά οι δραστηριότητες των αμερικάνικων υπηρεσιών στη χώρα.

Το θέμα της εμπλοκής της αμερικανικής πρεσβείας στην Αυστρία στην πρόσφατη υπόθεση κατασκοπείας των ΗΠΑ σε βάρος της Γερμανίας—με την φερόμενη καθοδήγηση του κατασκόπου από την αμερικανική διπλωματική εκπροσώπηση στη Βιέννη—έθεσε ο Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών, Σεμπάστιαν Κουρτς, σε κατ' ιδίαν συνάντησή τους στον Αμερικανό ομόλογό του Τζον Κέρι πριν αυτός αναχωρήσει από την αυστριακή πρωτεύουσα, μετά την τριήμερη συμμετοχή του στις κρίσιμες συνομιλίες για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.

Στη συνάντηση αυτή, όπως δήλωσε ο Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών, συμφωνήθηκε οι αρμόδιοι από αμερικανικής πλευράς να είναι στη διάθεση των ειδικών για θέματα ασφάλειας στα αυστριακά υπουργεία Εσωτερικών και Άμυνας.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ