2014-07-17 13:26:25
Φωτογραφία για Θερμή υποδοχή επιφυλάχθηκε σε 10.000 τουρίστες κρουαζιερόπλοιων στο Κατάκολο Ηλείας
Με παραδοσιακούς χορούς και πλούσια τοπικά εδέσματα και προιόντα, από την εύφορη γή της Ηλείας, υποδέχθηκαν την Τρίτη 15 Ιουλίου 2014 στο λιμάνι του Κατακόλου, τους τουρίστες που έφτασαν στην περιοχή με τα τέσσερα κρουαζιερόπλοια που έδεσαν στο λιμάνι, ο Όμιλος Ηλείων για τον Πολιτισμό και την Ανάπτυξη «Πολιτεία Ήλιδας – Ολυμπίας» και το Λιμενικό ταμείο Κατακόλου.

Όπως γράφει το patrisnews, της εφημερίδας πατρίς, οι εκδηλώσεις φιλοξενίας που λαμβάνουν χώρα για 5η συνεχή χρονιά με την πρωτοβουλία του Ομίλου Πολιτεία Ήλιδας – Ολυμπίας και την πρόεδρο Σοφία Χίντζιου – Κοντογιάννη αλλά και την συμμετοχή του Λιμενικού Ταμείου Κατακόλου, με αφορμή την άφιξη κρουαζιερόπλοιων στο Κατάκολο, που κατέφτασαν με συνολικά 10 χιλιάδες τουρίστες στις καμπίνες τους, στέφθηκαν με απόλυτη επιτυχία.

Ελαιόλαδο, ντόπιο κρασί, καρπούζι από τον κάμπο της Ηλείας, ούζο, ελιές, ρίγανη, τυρί και εκατοντάδες άλλα προϊόντα της τοπικής Ηλειακής γης, προσφέρθηκαν στους τουρίστες των κρουαζιερόπλοιων, οι οποίοι πραγματικά ενθουσιάστηκαν και αιφνιδιάστηκαν ευχάριστα από την μεγάλη γιορτή φιλοξενίας που πραγματοποιήθηκε στο Κατάκολο.


Επίσης για τους τουρίστες, στήθηκε κι ένα πλούσιο μουσικοχορευτικό θέαμα που παρουσίασαν τα χορευτικά τμήματα του συλλόγου Φίλων Πολιτισμού Ανδραβίδας και πεδινής Ηλείας «Η Εστία». Από την μεγάλη γιορτή, δεν έλειψαν ούτε οι παραδοσιακές γεύσεις και τα γλυκά, που μέλη συλλόγων γυναικών και πολιτιστικοί σύλλογοι της Ηλείας, είχαν ετοιμάσει για να προσφέρουν στους επισκέπτες. Επίσης κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων μοιράστηκαν εκατοντάδες φυλλάδια της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, με στόχο να προβληθούν οι φυσικές ομορφιές, τα προϊόντα και μέρος του πολιτισμού του νομού Ηλείας.

Μην ξεχνάμε ότι και φέτος η Ηλεία πήρε πολλές Γαλάζιες σημαίες (σύνολο 9) για τις πανέμορφες, καθαρές και καλά οργανωμένες παραλίες της.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ